
WE LOVE NUTELLA. Welke vrouw niet? Mijn beste vriendin was laatst jarig en ik besloot eens creatief te zijn. Iets wat zij nooit zou verwachten is dat ik mij zou uitsloven in de keuken. Ik ben namelijk geen keukenprinses en al helemaal geen bakkoningin. Net als ik, is zij gek op Nutella. Daarom struinde ik het internet af op zoek naar lekkere gerechten en toen vond ik het: Nutella cheesecake. Supersimpel om te maken en het hoeft niet eens de oven in.
Misschien breng ik je met dit artikel op verschrikkelijke ideeën. Maar drie redenen waarom ik dit niet voor mijzelf kan houden: 1. Aaaaaaah het is Nutella! 2. Aaaaaaah het is cheesecake! En 3. Het is ongelofelijk simpel om te maken. Ook als je helemaal geen keukenprinses bent, is deze no bake Nutella cheescake doable. Verras je vriendinnen met een Nutella cheesecake: they're going to love it. Benieuwd naar hoe je dit maakt? Lees dan even mee.
Benodigheden
- 200-250 gram biscuitjes
- 3 eetlepels suiker
- 75 gram ongezoute boter
- 100 gram gehakte geroosterde hazelnoten
- 500 gram cream cheese
- 8 eetlepels nutella
Bereidingswijze
1. Verkruimel de biscuitjes in een grote kom.
2. Smelt daarna de boter, deze mag niet helemaal vloeibaar worden.
3. Meng daarna de koek kruimels met de boter en 2 eetlepels Nutella.
4. Voeg 3 eetlepels van de hazelnoten toe totdat het begint te klonteren, blijf roeren totdat het een zacht mengsel wordt
5. Plaats het mengsel in een springvorm en zet het in de koelkast
6. Klop de roomkaas en de suiker tot een gladde massa en voeg vervolgens de resterende Nutella toe. Blijven kloppen!
7. Neem de springvorm uit de koelkast en schenk het Nutella mengsel over de basis. Strooi de resterende gehakte hazelnoten op de top en zet het blik in de koelkast voor minstens 4 uur of 's nachts.
8. Serveer direct uit de koelkast voor het beste resultaat, eet smakelijk!
Bron: Nigella Lawson
Beginbeeld: Shutterstock
Beelden: Instagram & GIPHY.com
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF