Home / Beauty / Tips&trucs /
Jouw voeten klaar voor de lente maken? Dat doe je met deze handige tips!

Jouw voeten klaar voor de lente maken? Dat doe je met deze handige tips!

Vera - 12-04-2024
Jouw voeten klaar voor de lente maken? Dat doe je met deze handige tips!

Wekenlang hebben je voeten in laarzen, boots of sneakers gezeten. Nu het weer lente is en de temperaturen binnenkort weer omhoog gaan is het ook de hoogste tijd om je voeten de juiste verzorging te geven. Op deze manier kun je je voeten met een gerust hart weer in je slippertjes of sandalen steken! Lees hieronder hoe je je voeten in no time klaar maakt voor de lente. 

Net zoals in alle seizoenen is het ook in de lente belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Zeker nu je ze weer vaker gaat laten zien! Je voeten hebben doorgaans veel te verduren. Ze zitten vaak constant opgesloten in schoenen, sokken of pantoffels. Je kunt je voeten extra goed verzorgen met de volgende producten. 

VOETENBRUISTABLET 

Kunnen jouw voeten wel wat ontspanning en verfrissing gebruiken? Maak dan een voetenbad klaar en voeg er een bruistablet aan toe. Je hebt veel verschillende tabletten voor je voeten. Denk aan tabletten met een ontspannende, verfrissende of verzorgende functie. Je zal zien dat dit dé perfecte eerste stap is.

VOETVIJL

Wanneer het eventuele eelt op je voet goed zacht is geworden kun je dit gemakkelijk met een voetvijl of puimsteentje eraf vijlen. Wanneer je veel eelt hebt kun je hiervoor ook een rasp gebruiken. Hiermee kun je op een gemakkelijke manier het eelt van je hielen verwijderen. Op deze manier maak je je voeten pas echt klaar voor de zomer!

VOETENSCRUB 

Wanneer het eelt weg is, is het tijd om je voeten een lekkere scrubbeurt te geven. Met een voetenscrub kun je de overige dode huidcellen op een gemakkelijke manier gebruiken. Je kunt voor verschillende soorten scrub gaan, zo heb je een normale scrub, maar ook scrubcrème die tegelijkertijd voor extra hydratatie zorgt. 

EEN GOEDE CRÈME

Wanneer je je voeten goed hebt afgespoeld na het scrubben is het tijd voor een voedende crème. Wanneer je hielkloven hebt kun je deze insmeren met een speciale hielklovencrème. Deze crème zal de huid herstellen en hydrateren. 

ZWEETVOETEN?

Heb je doorgaans veel last van zweetvoeten en in de lente en zomer helemaal? Dan kun je een speciale anti-transparant gel aanbrengen. Op deze manier bescherm je je voeten tegen transpiratie. Ook heb je deodorant speciaal voor op je voeten en voor in je dichte schoenen zoals sneakers. Op deze manier zal je nooit last hebben van vieze aanwezige geurtjes! 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Fashion / Shopping
placeholder image
Online kleding verkopen? Zo ben je succesvol!
29-05-2024 | Vera | 30 views | 0 likes
Beauty / Nieuws
placeholder image
Handige tip: dít skincare product is het geheim te...
28-05-2024 | Vera | 104 views | 0 likes
Kleding
placeholder image
Deze H&M bikini's van de zomercollectie 2024 moet...
27-05-2024 | Vera | 26 views | 2 likes