Vind je M&M's ook zo lekker? Ja, deze kleurrijke chocolaatjes zijn natuurlijk te leuk! Je hebt ze tegenwoordig in alle varianten: van crispy, karamel tot met pinda’s erin! Heb je zin om iets te bakken met je favoriete chocolaatjes? Ga dan voor lekkere M&M koekjes! Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je ze maakt!
x 225 gram zelfrijzend bakmeel
x 125 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
x 100 gram basterdsuiker
x 1 zakje vanille suiker
x ½ theelepel baking soda
x 125 gram suiker
x 1 ei
x 200 gram M&M's
1. Zet de oven alvast aan op 180 graden.
2. Doe vervolgens de boter, basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een grote kom. Mix dit goed door elkaar. Voeg daarbij het ei en mix het weer door.
3. Daarna is het tijd om het bakmeel en de baking soda erbij te doen. Mix het nog even door tot je een mooi deeg hebt. Haal het vervolgens uit de kom.
4. Kneed de M&M's er rustig doorheen.
5. Maak vervolgens balletjes van het deeg. Dit moet ongeveer de grootte zijn van een pingpong bal.
6. Leg de balletjes één voor een op de bakplaat.
7. Laat een paar centimeter tussen de koekjes, want ze zetten uit tijdens het bakken.
8. Bak de koekjes daarna in 10-11 minuten goudbruin.
Enjoy!
Beeld: Instagram
Liefs, Vera