
Wanneer je een tatoeage wilt maar toch nog twijfelt is het belangrijk om even de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Want wanneer de nadelen voor jou wel meevallen en de voordelen zwaarder wegen, weet je pas zeker dat jij echt graag een tattoo wilt. Een permanent plaatje van inkt op je lichaam staat nu heel fabulous, maar hoe denk je er over 10 tot 20 jaar over? Check alle 'nadelen' hier.
Tatoeages, tatoeages en tatoeages. Het is een van de vele onderwerpen, naast Nutella en lieve poezenplaatjes, waar we hier op de redactie maar niet over uitgepraat kunnen raken. Vorige week liet editor Mariska nog een prachtige (!) tattoo zetten waar ze nu nog steeds last van heeft. Hoe mooi hij ook is, er zijn nadelen aan de permanente plaatjes. Wij zetten daarom de 10 belangrijkste nadelen op een rijtje, think about it!
1. De wachtlijsten en aanbetaling. Je wilt waarschijnlijk nú een tattoo en hebt geen zin om te wachten. Helaas, zul je minimaal 2 maanden moeten wachten bij een goede tattooshop. Daarbij, ongeacht de grootte van je tattoo, moet je een aanbetaling doen bij het maken van je afspraak en dit bedrag kan variëren van 50 tot 90 euro.
2. Prijzig. Die 50 tot 90 euro betaal je sowieso, of je nou een simpel hartje op je enkel laat zetten of een enorme boeddha op je rug. Natuurlijk is dit nog niet het volledige bedrag, een tattoo kan behoorlijk duur worden. Ook zul je je tattoo misschien moeten laten bijwerken omdat hij vervaagt of bepaalde delen niet zo mooi zijn uitgevallen. Ook dit bedrag komt er bij op.
3. De zomerperiode. Raar maar waar, in de zomer willen de meeste mensen hun tattoo laten zetten. Het nadeel is alleen dat een tattoo gemiddeld 11 volle dagen nodig heeft om te genezen en tijdens die genezing mag de tattoo niet blootgesteld worden aan de zon. Een dagje strand zit er dus niet in.
4. Insmeren. Daarbij komt ook nog eens dat als je je tattoo eenmaal hebt, je in de zomer constant moet opletten dat je tattoo is ingesmeerd. Je wilt echt niet dat hij verbrandt...
5. Pijn. Een tattoo laten zetten doet nou eenmaal pijn. Natuurlijk ligt het aan de plek waar je het permanente plaatje laat zetten, maar ook hoe hoog of laag je pijngrens is. Kun je het aan?
6. Pijn, korsten en jeuk. Nadat je je tatoeage hebt laten zetten zul je nog steeds pijn ervaren. In het begin is je tattoo een serieuze schaafwond, het doet regelmatig pijn (de eerste paar dagen na het zetten) en je wilt er echt niet aan zitten of het stoten. Je krijgt korstjes en uiteindelijk velletjes die er na verloop van tijd natuurlijk wel af vallen.
Ook zal je tattoo ontiegelijk veel jeuken en krabben is een no go. In deze periode mag je ook geen strakke kleding dragen. Al met al zal dit zo'n 10 tot 11 dagen duren voordat die huid is vervangen voor een nieuw (dun) huidje.
7. Niet tevreden. Het kan natuurlijk zijn dat je tattoo tegenvalt. Je vindt de plek uiteindelijk niet mooi, hij is niet mooi gezet, je verwachtingen waren te hoog of je vindt de lijnen toch te dik. En nu? Een tattoo eroverheen zetten of laten verwijderen is enorm prijzig en wederom pijnlijk.
8. Verbergen. Voordat je een tattoo neemt is het belangrijk na te denken over de plek. Nog steeds zijn er bedrijven die geen mensen met tattoos aannemen, zorg er daarom voor dat je hem kunt verbergen, tenzij je in de creatieve sector aan 't werk gaat.
9. Spijt. Je kunt er natuurlijk op uitgekeken raken, denk daarom goed na. Neem bijvoorbeeld een tatoeage met een speciale betekenis, een voor een belangrijke periode in je leven of voor een dierbare die is overleden.
10. Verslavend. Het is enorm verslavend, daar is geen twijfel over mogelijk.
Wanneer je zeker weet dat je een tattoo wilt, zullen deze nadelen niet veel met je doen en ben je er echt klaar voor om een naald in je huid te laten zetten.
Beginbeeld: CocoRosa, CourtneyTrop
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF