
Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel en daardoor ook van een opgeblazen buik? Dan zul je vast ietwat tegen je vakantie opkijken, want met een opgeblazen buik hobbel je toch anders over het strand in je fabulous bikini dan zonder. Gelukkig weten we hoe het kan dat je last krijgt van een 'dikke buik' en zijn er simpele oplossingen voor die we met liefde met jullie delen.
De meiden van The Green Happiness weten als geen anders wat nou goed is voor ons lichaam. In het Summer Healthy and Happiness Boek leggen ze dan ook tot in details uit hoe je een gezonde levensstijl moet fixen met een 12 wekenplan. Geen geld of tijd om je aan het 12 wekenplan te houden? Houd de meiden dan goed in de gaten, af en toe strooien ze met handige tips en trucs die meteen toe te passen zijn. Net als de volgende twee om een opgeblazen gevoel en buik tegen te gaan. Ideaal, zo vlak voor de vakantie!
Adios opgeblazen buik
1. Eiwitten en koolhydraten. Probeer eiwitten en koolhydraten niet te combineren in 1 maaltijd. Wanneer je een eiwitrijk- en een zetmeelrijkproduct eet, bijvoorbeeld pasta carbonara, een boterham met kaas, aardappelen met vlees of rijst met geitenkaas, komen er zure en basische sappen in je maag. Hierdoor ontstaat er een pH neutraal milieu waar je voedingsmiddelen minder goed in kunnen worden verteerd. Eiwitrijk voedsel als vlees, kaas, yoghurt, melk en vis verteren in een zuur milieu, pasta, rijst, aardappel, brood en granen in een basisch milieu.
2. Filevorming. Verschillende producten hebben verschillende verteringstijden. Zo heeft fruit en groente 20 tot 30 minuten nodig om te verteren, zetmeel-/ en koolhydraatrijke producten (aardappelen, granen, rijst, brood): 2,5 uur, eiwitrijke producten (vlees, vis, zuivel, ei, peulvruchten): 3,5 uur en vetrijke producten (olie, boter, noten, kaas): langer dan 4 uur.
Oftewel eet je een geitenkaassalade en heb je toch last van een opgeblazen gevoel? De noten en geitenkaas hebben langer nodig om te verteren, terwijl de appel snel weg wil uit de maag. Dit kan niet omdat de andere ingrediënten nog in de weg zitten. De appel gaat 'rotten' en 'gisten' en dat zorgt voor dat opgeblazen gevoel.
Voor een goede vertering, geen after dinner dip en een minder opgeblazen gevoel ga je voor een maaltijd met groenten + vlees/vis/zuivel/ ei of groenten + pasta/aardappelen/granen. Houd het simpel voor je lichaam en eet niet alle drie de voedselgroepen tegelijkertijd.
Beginbeeld: Pinterest
Bron: Glamour, The Green Happiness
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF