Home / Lifestyle / Food /
Zo maak je gezonde en superlekkere kerstkransjes

Zo maak je gezonde en superlekkere kerstkransjes

Renée - 26-12-2015
Zo maak je gezonde en superlekkere kerstkransjes

Met kerst gezond doen is iets wat je waarschijnlijk niet wilt en al helemaal niet lukt. De hele dag ligt de tafel namelijk vol met een overschot aan kerstkransjes, schuimpjes en chocolade kerstmannetjes. Maar wat als je je niet wilt laten gaan deze dagen en toch ietwat op de kilo's wilt letten? Dan duik je de keuken in en maak je voor jezelf een portie gezonde en lekkere kerstkransjes met kokos en speculaaskruiden, hmm! 

Al eerder deelden we het ultieme stappenplan om ervoor te zorgen dat je tijdens de feestdagen niet meteen tien kilo aankomt. Vandaag een andere manier om ervoor te zorgen dat je je niet laat gaan met de overheerlijke koekjes en chocolaatjes die de hele dag voor je neus liggen. We de maken gezonde kerstkransjes van The Green Happiness.

Al een tijdje ben ik actief met de maaltijdenschema's van Merel en Tessa en ik moet eerlijk toegeven dat ik ietwat tegen de kerstdagen opzag na zo gezond te eten en drinken. Ik was niet de enige en dus hebben de meiden een heus kerstmenu in elkaar geflanst, mét een treat: kerstkransjes. Ze zijn superlekker en makkelijk te maken, vandaar dat ik het niet kon laten om het recept met jullie te delen. Merry Christmas! 

Ingrediënten voor 10 kerstkransjes:

Voor de kleuring:

  • 1 eetlepel matcha poeder
  • 1 eetlepel frambozen puree

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 200 graden Celcius. Maak van de dadels, vanillepoeder, speculaaskruiden en water een dikke pasta in de keukenmachine. 
  2. Maal de havermout tot een fijn meel in een keukenmachine of blender. Doe deze in een kom en meng met de kokosrasp, zout en dadelpasta.
  3. Verdeel het mengsel over 2 kommetjes. Voeg aan elke kom een andere kleur toe. Meng goed.
  4. Schep 1 eetlepel van het mengsel en maak hier een rond koekje van. Steek er een gat uit in het midden zodat je een krans krijgt. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  5. Bak 10 minuutjes in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster en plaats ze vervolgens minimaal een half uur in de vriezer.
  6. Smelt de chocolade. Doop elke kerstkrans in de chocolade. Doordat de koekjes uit de vriezer komen, wordt de chocola vrijwel direct hard. Laat ze omgekeerd op een bord drogen. Draai ze vervolgens om en maak met de overgebleven chocolade en een lepel versieringen aan de bovenkant van de kerstkrans. Maak ze helemaal af door er een kerstlintje omheen te doen.

Smullen maar!

Bron: Instagram @TheGreenHappiness

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Handige tips voor als je voor het eerst je nieuwe...
24-12-2024 | Vera | 82 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image
Opgelet: Slippers van SHEIN blijken 325 keer gifti...
18-12-2024 | Vera | 157 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Dit zijn de leukste kerstfilms om tijdens kerst 20...
20-12-2024 | Vera | 144 views | 0 likes