Home / Lifestyle / Food /
Onweerstaanbaar recept: karamel appels met chocolade topping

Onweerstaanbaar recept: karamel appels met chocolade topping

Mariska - 23-11-2014
Onweerstaanbaar recept: karamel appels met chocolade topping

Karamel appels, wie kent ze niet? Een van oorsprong Amerikaanse lekkernij die we hier ook tegenkomen. Je hoeft ze natuurlijk niet op de standaard manier klaar te maken, want alles is lekkerder met chocolade, right?

Deze week staat de fashion food in het teken van de karamel appel en jawel, met chocolade topping. Voor dit mierzoete recept kan je alle ingrediënten, zoals gekleurde hagelslag of nootjes, als topping toevoegen. Dus heb je vandaag niks te doen en heb je megatrek in zoetigheid? Sla dan dit recept op als fav' en shop de ingrediënten in de supermarkt. Wij zijn al onderweg!

Ingrediënten

  • 5 rijpe appels, gewassen en gedroogd (bijvoorbeeld Granny Smith)
  • Houten stokjes (bijvoorbeeld ijsstokjes)
  • 300 gr karamel (bijvoorbeel Lonka karamel)
  • 340 gr pure chocolade
  • Optie: toppings met sprinkles of nootjes

How to

  1. Bereid de appels voor op het dippen door ze goed schoon te spoelen en droog te maken. Ga je stokjes gebruiken? Steek deze dan in het klokhuis, voordat het stokje er dwars doorheen gaat.
  2. Pak een bakplaat, leg er bakpapier op en spray deze in met bakspray (te koop in de supermarkt).
  3. Smelt vervolgens de karamel volgens de instructies op het pak. Dip de appels nu een voor een in de gesmolten massa en laat de extra karamel er vanaf druipen. Als je alle appels allemaal hebt gedipt, zet je ze in de koelkast, todat de karamel hard geworden is.
  4. Het kan zijn dat de karamel aan de onderkant van de appel niet helemaal is geworden zoals je wilt. Knip dit eventueel bij met een keukenschaar.
  5. Smelt daarna de chocolade (1,5 tot 2 minuten in de magnetron op 500 watt). Doop vervolgens de karamel appels in de chocolade. Laat hier ook de chocolade vanaf druipen. Als je een topping wilt toevoegen, moet je dat nu doen. Dit lukt namelijk niet meer als de chocolade hard is geworden.
  6. Zet de appels tot slot op het bakpapier en laat ook dit weer hard worden. Enjoy!

Tip: Ben je al te misselijk en kan je geen karamel appel meer zien? No problem, je kan ze drie tot vijf dagen in de koelkast bewaren.

Bron: She Wears Many Hats

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Yes! Op déze datum staat seizoen 4 van Emily in Pa...
21-05-2024 | Vera | 91 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
HEMA verkoopt proteïne repen van tompouce en stroo...
20-05-2024 | Vera | 107 views | 5 likes
Lifestyle / Events
placeholder image
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag
17-05-2024 | Vera | 110 views | 5 likes