Home / Lifestyle / Trends /
Hoe bereid je je goed voor op een meerdaags festival?

Hoe bereid je je goed voor op een meerdaags festival?

Vera - 06-05-2024
Hoe bereid je je goed voor op een meerdaags festival?

Woohoo, het festivalseizoen staat weer voor de deur hoor! Goede muziek, dansen tot je erbij neervalt en herinneringen maken om nooit weer te vergeten. Nog beter wordt het als je een meerdaags festival op de planning hebt staan, waar je al je zorgen even helemaal kunt vergeten door gewoon lekker los te gaan. Maar… op zo’n meerdaags festival wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn, zodat je niet straks in een lekkend tentje zit en al je kleren doorweekt zijn. Daarom volgen hieronder 6 tips waarmee jij straks helemaal klaar bent voor jouw volgende festival.

1. LEG JE FESTIVALOUTFITS MAAR ALVAST KLAAR!

Heb jij al bedacht wat je aan gaat trekken? Natuurlijk zijn festivals hét moment om de meest gewaagde kledingkeuzes te maken en die outfits te rocken die je ouders een halve hartaanval zouden bezorgen, maar het is ook wel slim om even praktisch te zijn. Vergeet vooral niet om ook wat warmere kleding mee te nemen voor ’s avonds, of als je het toch wat te koud krijgt (wat vooral op Nederlandse festivals nog wel een risico is). Neem ook een paar comfortabele schoenen mee die geschikt zijn voor wat meer drassig terrein, zodat je gewoon het hele festival lang kunt blijven dansen. Shop anders je festivalschoenen alvast, dan weet je zeker dat ze straks ook lekker zitten.

2. ZORG ERVOOR DAT JE EEN GESCHIKTE TAS HEBT

Je kunt eigenlijk niet zonder goede festivalrugzak. En ja, dan bedoelen we ook echt een rugzak, en geen koffer. Festivalterreinen zijn vaak modderig en zeker niet begaanbaar met zo’n koffer met wieltjes eronder, dus kun je beter kiezen voor een goede tas die je gewoon op je rug kunt dragen. Kies een comfortabele rugzak met meerdere vakken en verstelbare banden, waarin je makkelijk al je spullen kwijt kunt. Een waterbestendig model is ook wel zo slim, want je wilt natuurlijk niet dat de hele inhoud nat wordt zodra het begint te regenen!

3. REGEL OP TIJD WAAR JE GAAT OVERNACHTEN

Het idee van een meerdaags festival is over het algemeen wel dat er ergens overnacht gaat worden. Dat kan op de camping van het festivalterrein zelf zijn, bijvoorbeeld in een tentje of camper, maar je kunt ook in een hostel of hotel slapen of zelfs bij vrienden crashen. Vergeet niet dat iedereen die naar zo’n festival gaat een slaapplek nodig heeft, en dat de meeste hostels en hotels dus al snel vol zullen zitten. Wil je in een tent slapen, controleer dan in ieder geval of je oude tentje niet ondertussen vol met gaten zit en bestel anders een nieuwe –op tijd. Kortom: zorg er altijd voor dat je je slaapplekje tijdig hebt geregeld, zodat je straks niet onder een podium hoeft te slapen.

4. ZOEK UIT HOE JE ER KOMT

Afhankelijk van waar het festival gehouden wordt, wil je ook je reis goed van tevoren gepland hebben. Zeker als je bijvoorbeeld naar Sziget gaat vliegen, heb je die tickets maar beter ruim op tijd geboekt. Ook als je met het OV gaat, is het slim om je route goed op te slaan en wijzigingen in de gaten te houden. Ben je van plan met een eigen auto of camper te komen? Reserveer dan je parkeerplaats of eventuele standplaats flink op tijd, zodat je niet straks nog een paar kilometer verderop moet parkeren.

5. VERGEET AL DEZE MUST-HAVES NIET!

Als de datum van het festival steeds dichterbij komt, loopt de spanning hoog op – en de chaos mogelijk ook. Het is daarom slim om een checklist te maken met alle spulletjes die je nodig gaat hebben. Vergeet in ieder geval het volgende niet:

  • Je tickets (digitaal of fysiek)
  • Je slaapspullen (tent, slaapzak, luchtbed/matje)
  • Oordopjes (om je oren te beschermen én ’s nachts lekkerder te slapen)
  • Slippers (voor onder de douche of gewoon als fijne festivalschoenen)
  • Pijnstillers (you know, voor het geval dat…)
  • Toiletpapier (vaak niet aanwezig in dixi’s)
  • Handdoeken (voor douchen of zweten)
  • Een powerbank (want het is niet alsof er verder stroom is)
  • Een zaklamp (handig ’s nachts op de camping, scheelt telefoonbatterij)
  • Vuilniszakken (om je afval netjes op te ruimen)

6. WEES VOORBEREID OP REGEN ÉN ZON

Tot slot is het belangrijk om niet te vergeten dat het weer altijd onvoorspelbaar kan zijn, vooral als je naar een buitenfestival gaat. Natuurlijk hoop je op warmte en zon, dus neem vooral zonnebrandcrème, je zonnebril en een hoed of petje mee. Maar mocht het wél opeens flink gaan regenen, dan wil je niet dat je hele festival meteen in het water valt. Pak daarom ook vooral een regenjas of poncho in én zorg ervoor dat al je kleren in waterbestendige zakken zijn ingepakt.

MET DEZE LIJST BEN JIJ HELEMAAL KLAAR VOOR JE VOLGENDE MEERDAAGSE FESTIVAL

Met de tips uit dit artikel zou jij helemaal klaar moeten zijn voor je volgende meerdaagse festival! Stop je festivaloutfits maar alvast in je tas, zorg ervoor dat je je plekje op de camping gereserveerd hebt en streep je checklist puntje voor puntje af. Gelukkig is al dat voorbereidend werk ook nog eens goed voor de voorpret, dus het is niet alsof je er te vroeg mee kunt beginnen. Festivalseizoen 2024 wordt een seizoen om nooit weer te vergeten!

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Wil je op een avontuurlijke vakantie? 5x leuke ple...
21-06-2024 | Vera | 45 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like