Home / Lifestyle / Events /
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag

Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag

Vera - 17-05-2024
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag

Vanaf 21 september is een nieuwe tentoonstelling te zien over Dior in Kunstmuseum Den Haag. In de tentoonstelling “DIOR – A New Look” kun je ontwerpen zien uit de collectie van Kunstmuseum Den Haag, aangevuld met bruiklenen van Dior Héritage, Palais Galliera (Musée de la Mode de la Ville de Paris) en andere (privé)collecties in België, Duitsland, Monaco en de Verenigde Staten.

Tentoonstelling Dior - Een nieuwe Blik

De modetentoonstelling DIOR – Een Nieuwe Blik”, is bedacht door het Kunstmuseum en was nog niet eerder ergens te zien. Ben je geïnteresseerd in mode en hoe Christian Dior zich heeft ontwikkeld over de jaren heen? Dan is deze tentoonstelling een must-see voor elke modeliefhebber.

Ontwerpen Christian Dior

“De focus ligt op de ontwerpen van Christian Dior en we verkennen het unieke DNA van het huis, dat werd ontwikkeld in de periode 1947-1957, toen Monsieur Dior zelf aan het roer stond. Zijn opvolgers hebben dit DNA altijd gerespecteerd, en dat komt tot uiting in verschillende thema’s, zoals de New Look, de liefde voor bloemen, heldinnen en sterke vrouwen, en de Dior Dream. Deze ontwerpen vormen de basis van de tentoonstelling,” aldus modeconservator Madelief Hohé.

Foto's, tekeningen en kostuumjuwelen

Naast ontwerpen van Dior vind je in de tentoonstelling ook kostuumjuwelen, modetekeningen en iconische foto’s die Dior kenmerken door de jaren heen. Daarnaast ligt de focus op vrouwen die belangrijk waren voor Christian Dior, maar ook voor Maria Grazia Chiuri. Zij is de Creative Director en zet zich in voor ontwerpen voor moderne vrouwen en werkt met vrouwelijke kunstenaars.

© Viviane Sassen voor Kunstmuseum Den Haag

Meer dan alleen beroemde Dior klanten

De tentoonstelling in het Kunstmuseum besteedt niet alleen aandacht aan beroemde klanten van Dior, maar ook aan de vrouwen achter de schermen. Zo krijg je een veel completer beeld van Dior en wat er allemaal gebeurt in zo'n groot modehuis en welke rollen vrouwen allemaal spelen.

informatie Kunstmuseum den haag

Wil je meer informatie over de Dior tentoonstelling? Bezoek dan de website van Kunstmuseum Den Haag en zet 21 september alvast in je agenda!

Beeld: Kunstmuseum Den Haag

Liefs, Vera


Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Wil je op een avontuurlijke vakantie? 5x leuke ple...
21-06-2024 | Vera | 45 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like