Home / Lifestyle / Reizen /
Tips om goedkope vliegtickets voor de zomervakantie te scoren

Tips om goedkope vliegtickets voor de zomervakantie te scoren

Vera - 15-05-2024
Tips om goedkope vliegtickets voor de zomervakantie te scoren

De zomer is voor velen het perfecte moment om op reis te gaan en nieuwe avonturen te beleven. Toch kunnen de kosten tijdens dit seizoen hoog oplopen. Check hieronder wat handige tips om goedkope vliegtickets te scoren. 


Wie zegt dat reizen altijd duur hoeft te zijn? 

Wees flexibel met je reisdata

Flexibiliteit is erg belangrijk bij het vinden van goedkope vliegtickets. Probeer te zoeken naar vluchten op verschillende dagen van de week en experimenteer met vertrek- en terugkeerdata. Soms kunnen kleine aanpassingen in je reisplannen grote besparingen opleveren.

Boek op het juiste moment

De timing van je boeking kan een groot verschil maken in de prijs van vliegtickets. Over het algemeen zijn tickets vaak goedkoper als je ze ruim van tevoren boekt. Probeer ook te profiteren van speciale aanbiedingen en kortingen die luchtvaartmaatschappijen tijdens bepaalde periodes aanbieden.

Vergelijk prijzen

Gebruik verschillende zoekmachines en vergelijkingssites om vliegtickets te vinden. Websites zoals Skyscanner, Google Flights en Cheaptickets kunnen je helpen om snel de beste deals te vinden door prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus te vergelijken.

Houd rekening met alternatieve luchthavens

Overweeg om te vliegen vanaf alternatieve luchthavens in de buurt van je vertrek- en bestemmingsstad. Soms kunnen vluchten vanaf kleinere of minder drukke luchthavens goedkoper zijn dan vanaf grote internationale luchthavens.

Meld je aan voor nieuwsbrieven

Maak gebruik van prijsmeldingen en nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen en boekingssites. Op deze manier ontvang je direct meldingen wanneer de prijzen van vliegtickets dalen of wanneer er speciale aanbiedingen beschikbaar zijn.

Gebruik loyaliteitsprogramma’s

Als je regelmatig met een bepaalde luchtvaartmaatschappij vliegt, overweeg dan om lid te worden van hun loyaliteitsprogramma. Hiermee kun je punten verdienen voor elke vlucht die je boekt, die je vervolgens kunt inwisselen voor korting op toekomstige reizen.

Overweeg een tussenstop

Directe vluchten zijn vaak handiger, maar ze kunnen ook duurder zijn. Overweeg om te kiezen voor een vlucht met een tussenstop, omdat deze vaak goedkoper zijn. Bovendien biedt een tussenstop je de kans om een nieuwe stad te verkennen tijdens je reis.

Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like