Home / Lifestyle / Beauty Fashion Food /
Lekker recept: no bake cheesecake met frambozen

Lekker recept: no bake cheesecake met frambozen

Vera - 19-05-2024
Lekker recept: no bake cheesecake met frambozen

Ben je dol op bakken en heb je heel toevallig trek in een lekkere cheesecake? Maak dan een makkelijke en frisse no bake cheesecake met frambozen. Check hier hoe je zo’n verrukkelijke taart zelf kunt maken.

Wat heb je nodig?

Voor de korst

  • 200 g digestive koekjes (of een vergelijkbare koekjessoort)
  • 100 g gesmolten boter


Voor de vulling

  • 500 g roomkaas 
  • 200 ml slagroom
  • 100 g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 g verse frambozen, plus extra voor garnering


Voor de topping

  • Extra frambozen


Hoe maak je het? 

1. Bereid de korst

  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen tot fijne kruimels.
  • Meng de gesmolten boter door de koekkruimels tot alles goed gemengd is.
  • Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm met een losse bodem. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.


2. Bereid de vulling

  • Klop de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract samen in een grote kom tot het glad en romig is.
  • Pureer 200 g frambozen in een blender of keukenmachine tot een gladde puree.
  • Voeg de frambozenpuree toe aan het roomkaasmengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.


3. Klop de slagroom

  • In een aparte kom, klop je de slagroom stijf. Zorg ervoor dat de slagroom goed gekoeld is voor je begint met kloppen.
  • Vouw voorzichtig de opgeklopte slagroom door het frambozen-roomkaasmengsel tot alles goed gemengd is en er geen klontjes meer zijn.


4. Het opbouwen van de taart

  • Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het frambozen-roomkaasmengsel gelijkmatig over de korst.
  • Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Verdeel wat extra frambozen over de bovenkant van de cheesecake.


5. Koelen en serveren

  • Dek de cheesecake af met plasticfolie en zet hem minstens 4 uur, bij voorkeur een nacht, in de koelkast om op te stijven.
  • Voor het serveren, garneer met extra frambozen.
  • Serveer gekoeld en geniet van deze heerlijke no-bake cheesecake met frambozen!


En daarna? Genieten maar!


Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Events
placeholder image
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag
17-05-2024 | Vera | 83 views | 5 likes
Lifestyle / DIY
placeholder image
DIY: Zo maak je jouw eigen kaarsen
17-05-2024 | Vera | 106 views | 6 likes
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Tips om goedkope vliegtickets voor de zomervakanti...
15-05-2024 | Vera | 131 views | 3 likes