Havermout is in de ochtend natuurlijk hartstikke lekker, maar soms wil je dit ook met een iets andere twist. Wat dacht je bijvoorbeeld van havermout in de vorm van muffins? Bijvoorbeeld ontbijtmuffins met havermout en banaan. Smullen dat het is! Ben jij wel benieuwd geworden naar dit lekkere recept? Je checkt het hier!
Wat heb je nodig?
125 gram havermout
1 rijpe banaan
1 zakje bakpoeder
2 eieren
100 ml melk
2 tl honing
1 tl kaneel
1 snufje zout
1 el olijfolie
10 vormpjes
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe ondertussen de havermout, eieren, melk, bakpoeder en de banaan in een kom en mix alles goed.
Doe daarna wat kaneel en honing erbij, net zoals een snufje zout en een eetlepel olijfolie. Mix ook dit weer goed.
Verdeel daarna het beslag over de vormpjes en bak ze in 30 minuten af.
Wil jij de rest van de week deze lekkere ontbijtmuffins eten? Verpak ze dan stuk voor stuk in vershoudfolie en leg ze in de koelkast. Mmm… Dat wordt smullen!
Beeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF