Home / Fashion / Nieuws /
Nederlandse AFW modeontwerpers zeggen nee tegen bont

Nederlandse AFW modeontwerpers zeggen nee tegen bont

Liora - 10-07-2014
Nederlandse AFW modeontwerpers zeggen nee tegen bont

Yay voor Nederlandse designers! Meer Nederlandse modeontwerpers die gaan showen op Amsterdam Fashion Week zeggen nee tegen bont en tekenen de Bontvrijverklaring van Bont voor Dieren. 

Eerder lieten we al een heftige campagnevideo van Bont voor Dieren zien waarin bekende Nederlanders en modeontwerpers zich inzetten voor een anti-bont campagne voor het gebruik wasbeerhondenbont. Nu hebben ook een aantal Nederlandse designers die komende week gaan showen op Amsterdam Fashion Week getekend voor de Bontvrijverklaring waarmee ze toezeggen geen gebruik te maken van echt bont in hun collecties. 

Bontvrije collecties

De nieuwe schare designers die de verklaring tekenden zijn: Iris van Herpen, MLY, NON by Kim en Franzel. Eerder tekenden ook al modeontwerpers Bas Kosters, Hans Ubbink, Anotine Peters en Ilja Visser voor een bontvrije collectie. Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren reageert tevreden: “Deze mode-ontwerpers van nu, geven een krachtig signaal tegen bont. Hopelijk inspireren zij toekomstige designers om ook voor een bontvrij beleid te kiezen.” 

Beginbeeld: Pinterest
Bron: Bontvoordieren.nl

Liefs, Liora

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Vera | 122 views | 5 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Vera | 98 views | 1 like