Home / Beauty / Health /
Door het eten en drinken van deze producten gaat zweet extra stinken

Door het eten en drinken van deze producten gaat zweet extra stinken

Vera - 29-04-2024
Door het eten en drinken van deze producten gaat zweet extra stinken

Iedereen heeft weleens stinkende oksels en je hoeft je er dan ook niet voor te schamen. Als je het vervelend vindt dan is het goed om eens te kijken naar jouw eten en drinken. Wist je namelijk dat bepaalde producten ervoor zorgen dat je oksels extra stinken? Check hier welke producten je beter kunt vermijden als je geen stinkende oksels wil. Kijk je mee? 

STERKE ZWEETGEUR VOORKOMEN:  WAT BETER NIET ETEN EN DRINKEN?

1. Pikant voedsel

Ben je dol op pikant eten? Ook al is het natuurlijk hartstikke lekker, het kan wel zorgen voor een sterke zweetgeur. Mocht je dit vervelend vinden dan kun je het beter houden bij mildere kruiden. 

2. Suiker

Wist je dat suiker je lichaam uit balans haalt en je zweetproductie verhoogt? Wanneer je minder suiker binnenkrijgt of zelfs helemaal met suiker stopt, dan merk je snel dat je minder veel gaat zweten. 

3. Cafeïne 

Het is heerlijk om de dag te beginnen met een lekker kopje koffie of een cappuccino. Zeker als je meerdere koppen drinkt zal je zweetproductie verhogen. Dit drankje stimuleert namelijk het zenuwstelsel. 

4. Alcohol

Ook alcohol stimuleert het zenuwstelsel. Niet alleen verhoogt het je zweetproductie, ook komt er zelfs een alcohollucht uit je poriën. Bah! 

WAT KUN JE GERUST ETEN EN DRINKEN?

1. Citrusvruchten

Vruchten zoals sinaasappel, limoen en citroen zitten niet alleen vol met vitamine C, ook gaat het stinkende zweet tegen. Deze vruchten helpen om de pH-waarde van je huis in balans te krijgen en te houden, waardoor de zweetgeur ook direct minder zal worden. 

2. Groene groenten

Groene producten als spinazie en broccoli zitten bomvol chlorofyl. Dit stofje zorgt voor neutralisering van geurtjes, waaronder dus je zweetgeur. 

3. Water

Weg met cafeïne en alcohol en hallo water! Water is het beste drankje om te drinken. Het is gezond, zorgt voor een goede huid en zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft. Ook zorgt het, wanneer je er genoeg van drinkt, ervoor dat je zweet gaat stinken.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like