Goede voornemens zijn ondertussen misschien ietwat old school, tenzij je het op de juiste manier aanpakt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met goede voornemens toch over een heel groot voordeel beschikken. Thank god, want ook ik heb dit jaar, sinds jaren, weer een goed voornemen: 'niet denken, maar doen!' Nu maar hopen dat ik 2016 niet weer eindig met een tien meter lange bucketlist...
We beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens en volgens Psychologytoday.com is dat helemaal zo gek nog niet. Het draait namelijk allemaal om controle, controle die je in een nieuw jaar waarin je niet weet wat er gaat gebeuren, mist. Veel mensen vinden dit niets en houden zich vast aan goede voornemens, als een vorm van controle. Totdat je na een paar dagen het bedorven fruit in de prullenbak hebt gegooid en de pizzabezorger naar je onderweg is met een pizza calzone.
Don't worry! Je hebt niet meteen gefaald als je een paar dagen je niet aan je goede voornemens kunt houden. Goede voornemens zijn namelijk allesbehalve nutteloos. Dr. Thomas Witty, een Amerikaanse psycholoog bij het CoxHealth Rehabilitation centrum in Springfield, Missouri, geeft aan dat mensen die goede voornemens hebben aan het begin van het jaar, tien keer meer kans hebben om erin te slagen dan mensen die op een ander moment iets in hun leven willen veranderen.
We can do this!
Hoe je ervoor kunt zorgen dat je goede voornemens slagen? Neem een doel voor ogen, maak een plan en verander niet teveel in één keer. Begin klein en bereik stap voor stap je doel. Enneeh, je moet het wel echt willen en gemotiveerd zijn.
Beginbeeld en gif: Tumblr
Bron: Psychologytoday.com
Liefs, Renée