Home / Lifestyle / Food /
7 variaties op je normale kopje warme chocolademelk

7 variaties op je normale kopje warme chocolademelk

Maud - 14-12-2015
7 variaties op je normale kopje warme chocolademelk

Dit koude weer schreeuwt er gewoon om: ja, ik heb het over warme chocolademelk. Het is echt heerlijk om, wanneer je net uit het koude weer komt en je thuis op de bank zit, er een kopje warme chocolademelk bij te pakken. Nu ook nog een lekkere warme deken om jezelf hellemaal mee in te wikkelen en het kan eigenlijk niet beter worden dan dat. Geniet nu van jouw hot cocoa met deze 7 varianten.

Ik, als echte chocolade lover, vind dat er niets lekkerders is dan een warm kopje chocolademelk met het koude weer. Deel jij mijn mening? Dan hebben wij, om deze winter wat variatie in je 'normale' kopje warme chocolademelk te brengen, 7 yummie varianten voor jullie gevonden die het proberen waard zijn. Enjoy!

1. Pepermunt. 50 gr ongezoete cacaopoeder + 100 ml melk + 150 gr suiker + halve eetlepel vanille extract + 125 gr fijngehakte chocolade + 3 eetlepels vermalen pepermuntjes + snufje zout. Verwarm alles bij elkaar in een pannetje op het vuur en roer hier rustig doorheen totdat alles mooi glad is.

Toppings: verkruimelde candy canes en slagroom.

2. Aardbei. 360 ml ongezoete amandelmelk + 60 gr ongezoete cacaopoeder + 6 aardbeien uit de vriezer (ontdooid) + 120 gr fijngehakte chocolade + 1 eetlepel Agave siroop. Mix de amandelmelk, aardbeien, cacaopoeder en de Agave siroop bij elkaar in een blender en verwarm deze mix hierna in een pannetje op het vuur. Voeg hier de fijngehakte chocolade aan toe en roer rustig door je mix totdat deze mooi glad is. 

Toppings: slagroom met in stukjes gesneden aardbeien.

3. Karamel zeezout. 1 eetlepel oplosbare cacaopoeder + 200 ml melk + snufje zout + karamelsaus (de hoeveelheid naar eigen smaak bepalen). Doe alles bij elkaar in een pannetje en verwarm deze op het vuur. Roer hier nu rustig door totdat alles glad is, et voilà je bent klaar.

Toppings: slagroom, karamelsaus, mini marshmallows.

4. Pindakaas. 120 ml melk + 60 ml oplosbare cacaopoeder + 60 gr poedersuiker + 32 gr pindakaas. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje. Zet deze op het vuur en roer rustig door de mix heen totdat er geen klontjes meer inzitten.

Toppings: mini marshmallows en slagroom.

5. Nutella. 240 ml melk + 2 eetlepels Nutella. Verwarm de melk en de Nutella in een pannetje op het vuur en roer de twee rustig door elkaar totdat je een mooie gladde mix hebt.

Toppings: mini marshmallows, slagroom, chocoladesaus of geraspte chocolade.

6. Oreo. 120 gr fijngehakte chocolade + 2 eetlepels water + 360 ml melk + 2 verkruimelde Oreo's met witte chocolade (je kan ook voor een andere variant gaan). Vermaal eerst de Oreo's in een blender, verwarm de fijngehakte chocolade in een pannetje op het vuur, voeg hier de melk aan toe en als laatste de vermalen Oreo's. Roer hier nu rustig doorheen totdat alles mooi glad is.

Toppings: slagroom met verkruimelde Oreo's.

7. Koffie. 75 gr oplosbare cacaopoeder + 75 ml melk + 75 ml espresso. Voeg deze drie ingrediënten bij elkaar in een pannetje, roer hier rustig doorheen totdat alles mooi glad is en je hebt een lekkere mokka hot chocolate.

Toppings: slagroom en marshmallows.

Van welke warme chocolademelk variant denk je dat het jouw nieuwe favoriet gaat worden?

Beeld: Tumblr

Liefs, Maud

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food