Home / Beauty / Nieuws /
Aha! We hebben altijd droogshampoo verkeerd gebruikt

Aha! We hebben altijd droogshampoo verkeerd gebruikt

Vera - 18-05-2020
Aha! We hebben altijd droogshampoo verkeerd gebruikt

Droogshampoo is heerlijk te gebruiken als je het wassen van je haar nog een dag - of twee - wil uitstellen. Misschien heb je weer eens haast in de ochtend en geen tijd om je haar te wassen, of gewoon geen zin. Dat kan natuurlijk ook. Je pakt op zo’n moment gewoon je spuitbus en spuit op afstand wat droogshampoo in je haar. En daarna? Daarna ben je ready to go, of toch niet? 

Het blijkt namelijk dat heel veel mensen droogshampoo totaal verkeerd gebruiken. De meeste vrouwen gaan namelijk pas in de ochtend in de weer met droogshampoo, wanneer het haar al hartstikke vet is. Veel makkelijker is het om het al in te spuiten wanneer je haar nog niet het toppunt van vetheid heeft bereikt. Zo ben je een vette coupe eigenlijk voor. 

Advies droogshampoo 

Haarstylist Ryan Trygstad uit New York zegt het volgende over het gebruik van droogshampoo: “Gebruik droogshampoo preventief. Spuit het op je haarwortels tot het krijtachtig voelt. Het product neemt alle overtollige olie op. Je hoeft je ’s ochtends geen zorgen te maken om vet haar of de sporen die het achterlaat”.

Witte waas 

Want naast vette lokken zijn die witte sporen of gekke waas natuurlijk erg irritant. Wanneer je dit proces voortaan in de avond al start, zal je zien dat de volgende ochtend die witte waas helemaal is verdwenen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je haar door te kammen en je bent ready to go! 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food