Home / Beauty / Health /
Zo voorkom je een januari dip

Zo voorkom je een januari dip

Vera - 05-01-2024
Zo voorkom je een januari dip

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan! Voor veel mensen is januari een maand die gepaard gaat met een neerslachtig en moe gevoel. De feestdagen zijn voorbij, het weer is koud en donker… Voor je het weet heb je en januari dip te pakken. 

Hier zijn enkele fijne tips die je kunnen helpen om deze januari dip te voorkomen en in plaats daarvan gewoon happy te zijn. Kijk je mee?

Stel realistische doelen

Begin het jaar niet met overweldigende doelen die onrealistisch zijn. Stel haalbare doelen op korte termijn en bouw van daaruit voort. Het behalen van kleine mijlpalen kan een gevoel van voldoening geven en je motiveren om verder te gaan.

Zorg voor jezelf

Zorg goed voor jezelf, zowel fysiek als mentaal. Neem de tijd voor voldoende slaap, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Zelfzorg is essentieel om stress te verminderen en je algehele welzijn te bevorderen.

Blijf sociaal 

Misschien heb je als je je niet zo goed voelt wel de neiging om je terug te trekken. Juist tijdens die momenten is het belangrijk om wel sociaal te blijven. Plan activiteiten met vrienden en familie en ontmoet nieuwe mensen.

Extra daglicht 

Het gebrek aan daglicht in januari kan invloed hebben op je humeur. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht op te vangen en overweeg het gebruik van een daglichtlamp als aanvulling.

Ontdek nieuwe hobby’s 

Januari is een goede maand om nieuwe hobby's of interesses te ontdekken. Dit kan variëren van het leren van een nieuwe vaardigheid, zoals keramiek, tot maken van nieuwe recepten. 

Plan leuke activiteiten

Creëer dingen om naar uit te kijken door leuke activiteiten te plannen. Dit kunnen kleine dagelijkse dingen zijn, zoals het lezen van een boek of het kijken naar een film, maar ook grotere dingen, zoals naar een concert. 

Wees flexibel     

Probeer lekker flexibel te zijn. Als dingen niet gaan zoals gepland, accepteer dit dan en pas je verwachtingen aan. Soms brengt spontaniteit de meest positieve verrassingen met zich mee.

Beperk social media

Probeer zo min mogelijk op social media en überhaupt op je telefoon te zitten. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat je stress krijgt en geeft je tegelijkertijd een gevoel van ontevredenheid.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Fashion / Shopping
placeholder image
Online kleding verkopen? Zo ben je succesvol!
29-05-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Beauty / Nieuws
placeholder image
Handige tip: dít skincare product is het geheim te...
28-05-2024 | Vera | 106 views | 0 likes
Kleding
placeholder image
Deze H&M bikini's van de zomercollectie 2024 moet...
27-05-2024 | Vera | 26 views | 2 likes