Home / Beauty / Health /
Nieuw onderzoek: je valt sneller af door weinig en licht te sporten

Nieuw onderzoek: je valt sneller af door weinig en licht te sporten

Vera - 31-08-2022
Nieuw onderzoek: je valt sneller af door weinig en licht te sporten

Hou je niet van sporten en helemaal niet van hard sporten, maar wil je toch een paar kilo kwijtraken? Dan hebben we goed nieuws voor je: uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat je sneller afvalt door weinig en lichter te sporten. Als dat geen goed nieuws is dan weten wij het ook niet meer. Hieronder lees je alles over dit onderzoek. 

Weg met hard sporten en jezelf iedere dag weer naar de sportschool slepen. Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat je meer vet verteert door weinig en licht te sporten. Op deze manier wordt het niet alleen veel leuker om wat af te vallen, ook is het op deze manier veel makkelijker om langer vol te houden. Dat is namelijk het grootste probleem: het volhouden van het sporten en het gezonde eten. De onderzoekers laten weten dat wanneer je het hele afvalproces leuker maakt, dus door minder en lichter te sporten, je het langer termijn beter vol kunt houden én dus meer kilo's zal verliezen. 

Lichte beweging 

Je hoeft niet vijf keer per week dat ene heftige sportklasje te volgen in de sportschool om af te vallen. Probeer gewoon elke dag genoeg te bewegen and that’s it. Denk aan een rondje wandelen, rustig joggen, wat fietsen of een korte work-out thuis voor de televisie. Dat is al genoeg om wat kilo’s te verliezen. 

Gezond eten

Wanneer je naast het lichte bewegen ook je eetpatroon iets aanpast en wat meer gezonde dingen binnenkrijgt dan zal je zien dat dat genoeg is om af te vallen. Je hoeft echt niet op een zwaar dieet om kilo’s af te vallen. Deze manier is volgens de Amerikaanse onderzoekers perfect om geleidelijk wat gewicht te verliezen. 

Beeld: Shutterstock

 

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Food
placeholder image
4x foodfestivals die jij in de lente en zomer van...
23-05-2024 | Vera | 80 views | 3 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Yes! Op déze datum staat seizoen 4 van Emily in Pa...
21-05-2024 | Vera | 204 views | 4 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
HEMA verkoopt proteïne repen van tompouce en stroo...
20-05-2024 | Vera | 179 views | 9 likes