Home / Beauty / Health /
Nieuw onderzoek: Ochtendmensen blijken gelukkiger en optimistischer dan avondmensen 

Nieuw onderzoek: Ochtendmensen blijken gelukkiger en optimistischer dan avondmensen 

Vera - 22-01-2024
Nieuw onderzoek: Ochtendmensen blijken gelukkiger en optimistischer dan avondmensen 

De één staat het liefst elke ochtend om 6 uur al naast haar bed, de ander is er niet uit te krijgen en drukt gemiddeld vijf keer op die eeuwige snooze knop. Toch is het goed om dit onderzoek eens te lezen, want ochtendmensen blijken een stuk gelukkiger en optimistischer te zijn dan avondmensen. Kijk je mee?

In opdracht van Campina heeft Ipsos een onderzoek uitgevoerd. En wat blijkt? Ochtendmensen zijn doorgaans een stuk gelukkiger en optimistischer dan avondmensen. Het bizarre hieraan is, is dat uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat maar een kwart van de Nederlands een ochtendmens is. De rest heeft iedere ochtend weer veel problemen met opstaan. 

Goed de dag beginnen 

Het merendeel van de respondenten geeft aan dat wanneer ze een goede ochtend hebben, ze de hele dag positiever ervaren. En zo is het maar net: een goed begin is het halve werk, toch? Het is daarom belangrijk om het ochtendmens in jezelf wakker te maken en alles uit je ochtend, en de rest van de dag, te halen. Maar hoe pak je dat precies aan op een leuke en makkelijke manier?

Beginnen met een goed ontbijt

Wanneer je wil proberen om ook een ochtendmens te worden, dan is het goed om het zo leuk mogelijk te maken. Daar hoort natuurlijk een goed, gezond en lekker ontbijt bij. Denk aan ontbijtgranen met melk of yoghurt met granola en vers fruit. Op die manier start je de dag extra goed. Sla dus geen ontbijt over. Probeer dit iedere dag weer vol te houden, in combinatie met genoeg beweging, en je zal zien dat het lukt! 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Events
placeholder image
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag
17-05-2024 | Vera | 91 views | 5 likes
Lifestyle / DIY
placeholder image
DIY: Zo maak je jouw eigen kaarsen
17-05-2024 | Vera | 117 views | 6 likes
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Tips om goedkope vliegtickets voor de zomervakanti...
15-05-2024 | Vera | 134 views | 3 likes