Home / Lifestyle / Nieuws /
Sarcastisch? Dan ben je slimmer, aantrekkelijker en succesvoller

Sarcastisch? Dan ben je slimmer, aantrekkelijker en succesvoller

Renée - 11-05-2015
Sarcastisch? Dan ben je slimmer, aantrekkelijker en succesvoller

Sarcastische opmerkingen, je houdt ervan of niet. Maar wist je dat het meer met je doet dan je denkt als je een subtiele sarcastische opmerking maakt? Uit onderzoek blijkt dat het je onder andere slimmer, aantrekkelijker en succesvoller maakt! 

Neuropsycholoog Katherine Rankin deed onderzoek en kwam erachter dat sarcasme ontstaat en geïnterpreteerd wordt in een bepaald gedeelte van je hersenen, in de parahippocampale gyrus regio om precies te zijn. Katherine vertelt dat mensen sarcasme gebruiken als een soort van survival skill om relaties en banden en sterker te maken en dat het nog veel meer met je doet. Ben jij sarcastisch ingesteld? Dan ben je blijkbaar slimmer, aantrekkelijker en succesvoller. 

Oh you're so funny

Een studie aan de Universiteit van California bracht de effecten van sarcasme in beeld als het gaat om flirten. Wat blijkt, een beetje sarcasme zou je dus kunnen helpen om de liefde van je leven te krijgen. Voor het onderzoek werden zestig vrouwen in de leeftijdscategorie 20 tot en met 26 versierd zonder dat ze het wisten en hieruit is op te maken dat het sarcastische gedrag van de mannen zeker werkte. De vrouwen voelden zich namelijk het meest aangetrokken door mannen die tijdens de gesprekken cynische grapjes maakten. Deze mannen werden door de vrouwen als aantrekkelijk, intelligent, grappig en sociaal bestempeld.

Dit is niet alles, want bovendien zijn sarcastische mensen meer gefocust op doelen en zijn ze succesvoller. Er werd namelijk ook onderzoek gedaan met een groep studenten. De studenten voerden gesprekken met een subtiele, sarcastische ondertoon en geloof het of niet, ze kwamen met betere oplossingen en bleken ook scherper te zijn. 

Beeld: Pinterest
Bron: EliteDaily

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Vera | 120 views | 5 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Vera | 97 views | 1 like