Home / Lifestyle / Food /
Recept voor no bake mini cheesecakes met frambozensaus

Recept voor no bake mini cheesecakes met frambozensaus

Laurien - 12-07-2015
Recept voor no bake mini cheesecakes met frambozensaus

Toegegeven, ik bak wel graag, maar dan moet het wel een makkelijk recept zijn dat meteen klaar is, want eten vind ik nog leuker dan bakken. Gelukkig stuitte ik op deze no bake mini cheesecakes met frambozensaus. Yummy in my tummy! Het recept deel ik graag met jullie natuurlijk.

Voor elke laag (de korst, de vulling, de topping) heb je maar een paar ingrediënten nodig. Eerst maak je het bakje van de cheesecakes, dan de vulling en vervolgens de verse frambozen topping en het mooie is dat deze cheesecakejes niet in de oven hoeven. Easy does it.

Sla voor dit recept de volgende ingrediënten in: drie eetlepels suiker (korst), twee cups koekkruimels (wij adviseren Bastognekoeken), een half cupje ongezouten gesmolten boter, een cup slagroom, zo'n 300 gram roomkaas, zo'n 180 gram crème fraîche, 2/3 cup gezeefde poedersuiker, 2,5 theelepel maïzena, drie eetlepels suiker (saus), 1/3 cup water, 350 gram frambozen en een paar extra als garnering. Let op: de ingrediënten zijn gemeten met cups.

Zo maak je de mini cheesecakes met frambozensaus

Leg folie over een muffinvorm, dan krijg je de cakejes er uiteindelijk makkelijk uit. Smelt de boter en roer de suiker en koekkruimels door elkaar. Verdeel dan de gesmolten boter erdoor en verdeel dit mengsel over de muffinvormpjes. Dit is de korst van de cakejes. Zet de muffinvorm even in de vriezer. Klopt nu de slagroom stijf en zet deze even apart. Mix vervolgens de roomkaas, de crème fraîche en de poedersuiker door elkaar en voeg dan met een spatel de opgeklopte slagroom toe aan het roomkaasmengsel. Verdeel dit mengsel over de onderkantjes van de cakejes en zet het in z'n geheel weer even in de vriezer.

Nu kun je aan de frambozensaus beginnen. Doe de maïzena, de suiker en het water in een kleine steelpan en verwarm dit. Voeg dan de frambozen toe en laat dit even koken op een middelhoog vuur terwijl je blijft roeren. Doe de saus uiteindelijk door een fijne zeef zodat je een gladde saus overhoudt. Laat dit even afkoelen in de koelkast en verdeel het daarna over de mini cheesecakes. De overige frambozen kun je als garnering op de cakejes zetten. Yummy!





Bron: Ohsweetbasil

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Vera | 122 views | 5 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Vera | 98 views | 1 like