Home / Fashion / Nieuws /
Zara onder vuur vanwege 'Jodenster' op kinderkleding

Zara onder vuur vanwege 'Jodenster' op kinderkleding

Liora - 27-08-2014
Zara onder vuur vanwege 'Jodenster' op kinderkleding

Uh-oh, Zara maakte wel een hele erge fout toen ze dit truitje ontwierpen voor hun kinderlijn. Het gestreepte hempje bedoeld voor een klein kind had namelijk als detail een gele ster op de linkerborst, iets wat velen verdacht veel doet denken aan een Davidster of Jodenster die Joodse mensen gedwongen moesten dragen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Net zoals het label-schandaal van Primark enkele weken geleden, ontstond ook de discussie om de gele ster op de Zara kinderkleding op Twitter. Een twitteraar vond het kinderhemdje op de Zara webshop en twitterde dat de gele ster wel verdacht veel doet denken aan een Davidster. Vervolgens barstte de Twitterbom en pikten meerdere mensen de discussie op. 

Uit de schappen

Vandaag maakt Zara bekend dat ze het hemdje uit de schappen hebben gehaald. Het hemdje werd in meerdere landen verkocht waaronder Nederland, Duitsland en Israël. Op de webshop van Zara wordt het kledingstuk 'dubbelzijdig shirt sheriff' genoemd. De Spaanse winkelketen kreeg eerder deze maand ook al kritiek op een wit shirt met de tekst 'White is the new Black', wat door sommigen als racistisch werd op gevat, maar volgens Zara een knipoog is naar de tv-serie Orange is the New Black. Wat vinden jullie van het kinderhemdje? 

Bron: Nu.nl
Beeld: Twitter 

Liefs, Liora

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Vera | 121 views | 5 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Vera | 97 views | 1 like