Home / Lifestyle / Food /
Zo is je harde avocado binnen no time zacht en eetbaar

Zo is je harde avocado binnen no time zacht en eetbaar

Renée - 19-05-2015
Zo is je harde avocado binnen no time zacht en eetbaar

Iedereen die gek is op avocado's weet wat voor struggle het kan zijn als hij nog niet rijp genoeg is om op te peuzelen. Vooral wanneer je besluit om voor de lunch een heerlijke avocado salade te maken en nog even snel een avo'tje ophaalt bij bij Albert Heijn of Lidl. Shit! Je raadt het al, ze zijn allemaal nog keihard en dus gaat die heerlijke lunch niet door. Bummer, of toch niet. Er is namelijk een simpele truc om ze sneller rijp te laten worden. 

Avocado's zijn niet te begrijpen, ze zijn of te hard of als je niet op past zijn ze binnen no time alweer bruin en oneetbaar. Het is dan ook altijd een grote verrassing bij het openen van de yummie vrucht wat je gaat krijgen. Als hij prachtige groengeel van binnen is, spring je nog net geen gat in de lucht. Gelukkig zijn er een aantal simpele trucs om er voor te zorgen dat je harde avo' sneller rijp en dus zacht & eetbaar is. 

What to do?

Zo kun je hem in een fruitschaal leggen met ander fruit, waarna de natuur zijn werk doet. Of je stopt hem in een papieren zakje samen met een appeltje et voilà, je hebt een rijpe, zachte en lekkere avocado. De appel geeft een bepaalde stof af die er voor zorgt dat je avo'tje sneller rijp wordt. Thank you apple! 

Geen idee wat je allemaal met avocado in elkaar kunt flansen? Probeer eens deze sandwich met gerookte zalm en avocado, een heerlijke gezonde salade of deze groene soep van Rens Kroes. Yumm! 

Beginbeeld: Tumblr

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food