Home / Fashion / Nieuws /
Shopverslaving: “Ik vul de leegte in mijn leven op door het kopen van kleding”

Shopverslaving: “Ik vul de leegte in mijn leven op door het kopen van kleding”

Vera - 02-05-2018
Shopverslaving: “Ik vul de leegte in mijn leven op door het kopen van kleding”

Je kunt bijna elke vrouw wel wakker maken voor een weekendje shoppen in New York, toch? Heerlijk de winkels afstruinen en kopen wat je leuk vindt. Ja, winkelen is nou eenmaal een echt vrouwendingetje. Sommige vrouwen winkelen alleen net even teveel, zoveel zelfs dat ze verslaafd zijn aan shoppen. De komende weken lezen jullie elke twee weken een verhaal van een vrouw die verslaafd is aan winkelen.

Vandaag geven we het woord aan Annabel (27). Annabel is dierenartsassistente heeft last van een shopverslaving. Zo is het allemaal begonnen: “Eigenlijk was ik nooit een echte modeliefhebber. Ik kocht gewoon dingen die in de aanbieding waren en was ook niet echt bezig met mijn uiterlijk, maar opeens veranderde dat. Mijn vriend, waarmee ik al jaren samen was, was opeens verliefd geworden op een ander meisje. Hij verliet mij en liet mij met een gebroken hart achter.”

“Een paar maanden nadat hij het uit had gemaakt kwam ik mijn ex en zijn nieuwe vriendin tegen. Ik stond met een bek vol tanden. Ze zag er zo verzorgd en mooi uit. Ik werd er gewoon misselijk van… Na een week huilend in mijn bed gelegen te hebben gingen mijn ogen eigenlijk pas echt open. Ik besloot een hele nieuwe garderobe aan te schaffen, want ik wilde er ook mooi en verzorgd uitzien. Wie ging er anders ooit nog op mij vallen?”

“Vanaf die dag ben ik verslaafd aan het kopen van kleding, schoenen en make-up. Ik wil er altijd tot in de puntjes verzorgd uitzien. Ik ga naar de kapper voor mooie haren, ik ga naar m’n vaste kledingwinkel en koop daar bijna alles wat er binnenkomt. Ook draag ik make-up, iets wat ik vroeger nooit deed.”

“Inmiddels kan ik wel zeggen dat ongeveer mijn hele salaris opgaat aan mijn uiterlijk. Ik ben er wel zekerder door geworden, zeker toen ik vorige week mijn ex tegenkwam met z’n vriendin. Hij moest drie keer kijken toen ik gedag zei. Hij zei: ‘Huh? Annabel! Wat zie je er goed uit!’ Ik zag z’n vriendin gelijk kijken naar hem van: ‘Wat zeg jij nou?’ En dat was voor mij genoeg. Hij vond me er goed uitzien en zij was jaloers, ha!”

“Ik heb nog geen nieuwe lover gevonden, maar dat komt wel… Ik ben nu veel te druk bezig met werk en leuke dingen voor mezelf kopen. Of ik ooit ga stoppen met het kopen van heel veel kleding? Ik weet het niet, maar dat hoeft ook niet.”

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 4 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Hoe bereid je je goed voor op een meerdaags festiv...
06-05-2024 | Ared | 36 views | 2 likes
Fashion / Trends
placeholder image
Sneakerness 2024 in Amsterdam
04-05-2024 | Vera | 153 views | 7 likes