Kun jij elke ochtend echt niet meer je bed uitkomen en kun je maar niet stoppen met gapen? En heb jij om 12 uur ook toevallig het gevoel alsof je er al een hele dag op hebt zitten? Hm, dan ben jij echt moe. Ben jij benieuwd waardoor je zo moe bent? Hier hebben we wat oorzaken op een rijtje gezet. Hopelijk knap je daarna een beetje op!
Slaap jij elke nacht maar 4, 5 of 6 uur? Tja, logisch dat je moe bent. Je slaapt gewoon veel en veel te weinig. Dat iedereen een andere slaapbehoefte heeft, dat weten we, maar de gemiddelde persoon is pas uitgerust wanneer hij of zij 8 uur in het mandje ligt. Dus slaap een tijdje eens wat meer, misschien ben je dan minder moe.
Laat jouw bloed eens checken bij de dokter. Misschien heb jij namelijk bloedarmoede. Een gebrek aan ijzer is een bekende oorzaak van bloedarmoede en steeds meer mensen lijken dat te hebben. Misschien is dit ook wel bij jou het geval. Dus op naar de dokter, dan is het hopelijk snel verholpen!
Om jezelf wakker te houden drink jij graag koffie of andere producten met cafeïne. Je denkt misschien, dat helpt. Maar als je een overdosis hiervan hebt dan ga je juist moe worden. Dus er zit maar een ding op: verminder die cafeïne inname!
Een voedselallergie kan je ook slaperig maken. Iedereen heeft na het eten wel even een dipje, maar kun je daarna echt bijna niks meer, omdat je zo moe bent? Misschien ben je dan wel hartstikke allergisch voor bepaalde producten. Op naar de dokter dus om uit te zoeken of dat zo is!
Ben jij al langer dan een halfjaar dood en doodmoe? Dan moet er wel meer aan de hand zijn. Er bestaat namelijk ook een chronische-vermoeidheidssyndroom. Dit syndroom belemmert je leven enorm in het dagelijks leven. Je bent zo moe dat je amper meer op je benen kan staan, zelfs als je uren achterelkaar hebt liggen slapen. Bizar…
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera