Home / Lifestyle / Nieuws /
Waarom zingen in de auto hartstikke gezond is

Waarom zingen in de auto hartstikke gezond is

Susan - 07-07-2016
Waarom zingen in de auto hartstikke gezond is

Wanneer je weer ergens naartoe moet en je jezelf met de ramen dicht hebt opgesloten in de auto begin je vaak al vanzelf met de muziek mee te zingen. De kans is groot dat je niet de enige bent die haar stembanden even flink traint tijdens een ritje in de auto. Hits als Hello van Adele en Boyfriend van Justin Bieber ontkomen er zeker niet aan. Naast het feit dat jij de grootste lol hebt, blijkt meezingen ook nog eens gezond te zijn.

Waarschijnlijk blèr je niet alleen mee met de latest hits, maar draai je ook zo nu en dan een ouder liedje dat je nog steeds zonder schaamte mee kunt zingen. Maar ach, wat maakt het ook uit? Onderzoekers van de universiteit van Gothenburg, Zweden, hebben namelijk ontdekt dat ongeremd zingen (echt heerlijk meeblèren dus) net zo gezond zou zijn als yoga.

adem in, adem uit

Tijdens een yoga oefening draait alles om balans, relaxen en natuurlijk ademhaling. Vooral de ademhaling komt ook terug in ongeremd zingen. Wanneer je zingt moet je tussendoor namelijk ook steeds ademhalen. Doordat je steeds gecontroleerder gaat ademhalen (zodat je zangkwaliteiten extra goed naar boven komen) train je jouw longen om beter adem te kunnen halen. Dit heeft hetzelfde effect als bij een yoga oefening.

met z'n allen!

Houd je er juist niet van om in je eentje in de auto te zingen, dan hebben we nog meer goed nieuws: samen zingen is namelijk nog beter. Misschien vind je het een beetje moeilijk om te zingen waar anderen bij zijn, maar geloof ons, het is nóg leuker en gezonder. Neem maar een voorbeeld aan het razendpopulaire Carpool Karaoke. Uit een ander onderzoek blijkt namelijk dat gezamenlijk zingen stress verlaagt en zorgt voor sociale harmonie. Wanneer je dus weer met je vriendinnen in de auto zit, of met je lover onder de douche staat (zingen in de douche blijft altijd een goede optie) vergeet dan vooral niet luidkeels mee te zingen!

Zing jij vaak?

Bron: Beautify
Afbeelding: iStock
GIF: Giphy

Liefs, Susan

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Ared | 109 views | 3 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Ared | 85 views | 1 like
Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 26 views | 0 likes