Home / Lifestyle / Nieuws /
Dit is de geniale oplossing voor mensen die snurken

Dit is de geniale oplossing voor mensen die snurken

Renée - 02-06-2015
Dit is de geniale oplossing voor mensen die snurken

Als er iets is waar we 's nachts een ongelofelijke hekel aan hebben, is het wel snurken. Of je er nou zelf een handje van hebt, je ouders of vriendlief, het is en blijft verschrikkelijk. De trukendoos is ondertussen leeg en we weten niet meer wat we er tegen kunnen doen. Tot vandaag, want een team van Braziliaanse onderzoekers heeft een wel hele bijzondere oplossing gevonden: we moeten meer gaan tongzoenen. No problem! 

We geloven het bijna niet, maar een potje mondgymnastiek zou de remedie zijn tegen snurken. Het einde van snurken is nabij, de slapeloze nachten zeggen we vaarwel en de wallen onder onze ogen zullen snel wegtrekken. De Braziliaanse onderzoekers deden onderzoek naar snurken en wat bleek, 36% van de mensen die driemaal per dag, gedurende acht minuten tongzoenden, gingen minder snurken. Daarnaast was het minder luid en grolden ze minder vaak.

Tijdens het slapen ontspannen de spieren waardoor de tong of het zachte weefsel in de keelholte de luchtwegen kunnen blokkeren. Deze spieren moeten we simpelweg sterker en steviger maken zodat de tong minder snel in de keel zakt. En geloof het of niet, dat kan door mond- en tongoefeningen. 

Mondgymnastiek

Slaapexpert Johan Verbraecken twijfelt zelf nog aan het Braziliaanse onderzoek. "Je moet om te beginnen een onderscheid maken tussen gewoon snurken en snurken met slaapapneu (een slaapstoornis). Er bestaat onderzoek naar het effect van mondgymnastiek op mensen met slaapapneu. Men zag inderdaad een verbetering, maar die was te beperkt om mondgymnastiek aan te bevelen in de routinezorg van deze patiënten."

Nou wij willen de Brazilianen wel geloven, tongzoenen maar! 

Bron: Demorgen.be
Beeld: Pinterest

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Ared | 93 views | 2 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Ared | 67 views | 0 likes
Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 21 views | 0 likes