Home / Lifestyle / Food /
Vrijdagmiddag recept: chocolate fudge brownie cheesecake

Vrijdagmiddag recept: chocolate fudge brownie cheesecake

Laurien - 31-07-2015
Vrijdagmiddag recept: chocolate fudge brownie cheesecake

Houd je smartphone notities maar bij de hand, want na het lezen van dit recept wil je meteen een boodschappenlijstje typen om direct na je werk mee naar de winkel te racen en thuis deze chocolate fudge brownie cheesecake te bereiden. Een prima toetje voor deze vrijdagmiddag, toch?

Niets is fijner dan op zo'n dag als vandaag op de bank te ploffen na je laatste werkdag, met een kop thee, een dekentje én een stuk van deze chocolate fudge brownie cheesecake! Je hebt ervoor nodig: een pak browniemix, 1,5 cup chocolate chips 60% cacao, 340 gram zachte roomkaas (bijvoorbeeld monchou), een halve cup suiker, 1/4 cup zachte boter, 2 cups opgeklopte slagroom, 3/4 cup chocolate chips (melk, puur of wit). Voor de fudge saus: een halve cup bruine suiker, 1/4 cup cacaopoeder, 1/4 cup ongezouten boter, 1/4 cup melk, 2 theelepels vanille-extract. Cups om je ingrediënten in af te meten, vind je hier.

Vet een ronde springvorm in en maak de brownies volgens de verpakking. Bak af in de springvorm en laat de brownies goed afkoelen. Smelt de 60% cacao chocolate chips in de magnetron terwijl je tussendoor steeds even roert en zet dit vervolgens even opzij. Klop dan de roomkaas, de suiker en de boter in een grote kom tot je een romig en glad mengsel hebt en voeg daarna al roerend beetje bij beetje de gesmolten chocolate chips toe. Schep dan de slagroom door het mengsel en voeg als laatste de chocolate chips (melk, puur of wit) toe. Dit mengsel kan je nu over de brownies verdelen en zet het zo'n 30 tot 60 minuten in de koelkast.

Fudge saus maken

Maak ondertussen de fudge saus klaar. Meng daarvoor de bruine suiker en het cacaopoeder in een kom en zet dit even opzij. Kook de melk samen met de boter in een steelpan op middelhoog vuur tot het begint te borrelen en voeg dan het cacaomengsel roerend met een houten lepel toe. Kook dit zo'n twee minuten tot een gladde massa ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Laat de saus vijf minuutjes staan zodat het wat dikker kan worden.

Haal de chocolate fudge brownie cheesecake uit de koelkast en schenk de fudge saus erover, decoreer eventeel nog met wat chocolate chips en dan... smullen maar!





Bron: Adashofsanity

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Ared | 109 views | 3 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Ared | 85 views | 1 like
Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 26 views | 0 likes