Zeker op zondag is er niets lekkerder dan een uitgebreid ontbijt. Dus hup, de keuken in! Normaal bak je wat lekkere broodjes af of eet je een lekker croissantje. Maar nu, nu willen we even wat anders. Waarom ga je niet een keer scones bakken? Heerlijk met jam, clotted cream en lemon curd. Check hieronder wat je allemaal moet doen om deze scones te maken!
1. Zet gelijk de oven aan op 225 graden. Zeef daarna het zout, bakpoeder en bakmeel in een kom en voeg hieraan ook de vanillesuiker en normale suiker toe. Mix het even voordat je de zachte boter toe gaat voegen.
2. Doe daarna het eitje bij de melk en klop dit luchtig los. Hou van dit mengsel 1 el apart, dit heb je later nog nodig. Doe deze mix daarna bij het meelmengsel en kneed het goed.
3. Daarna ga je rollen! Rol het deeg uit en zorg ervoor dat het uiteindelijk ongeveer 1.5 centimeter dik is. Steek daarna met een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
4. Vervolgens kun je ze bestrijken met het melk-ei mengsel. Bak de scones daarna in 10 minuten af.
5. Klop in de tussentijd de slagroom stijf en doe de jam en lemon curd in een schaaltje. En daarna? Smullen maar!
Beginbeeld: Shutterstock
Liefs, Vera