Heb je zin om vandaag iets lekkers te maken voor bij de koffie of gewoon om tussendoor te eten? Maak dan eens rocky road. Dit recept is weer eens wat anders dan anders, maar o zo lekker. Hieronder hebben we het makkelijke en snelle recept voor je klaar staan, zodat je het zelf ook kunt maken. Kijk je mee?
x 150 gram melk chocolade
x 150 gram pure chocolade
x 200 gram biscuits
x 125 gram boter
x 2 eetlepels ahornsiroop
x 100 gram mini marshmallows
1. Zet als eerste de marshmallows in de vriezer. Ondertussen kun je een vierkante bakvorm alvast bekleden met bakpapier.
2. Smelt daarna de chocolade in een pannetje. Voeg daar ook de boter en ahornsiroop aan toe. Zet wanneer dit gesmolten is ongeveer 1/3e apart.
3. Vervolgens ga je met de biscuitjes aan de slag. Doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller tot het kleine stukjes zijn.
4. Schep daarna de mini marshmallows en de kleine stukjes biscuit door de gesmolten chocola.
5. Daarna is het tijd om de mix in de vierkante bakvorm te doen. Druk het goed aan.
6. Strijk daarna de chocola die je apart had gezet uit over de bovenkant en zet het minimaal 2 uur in de koelkast.
7. Snij de rocky road in lange reepjes en daarna? Smullen maar!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera