Home / Lifestyle / Food /
Recept om van te watertanden: karamel marshmallow rice krispies chocoladereep

Recept om van te watertanden: karamel marshmallow rice krispies chocoladereep

Laurien - 22-04-2015
Recept om van te watertanden: karamel marshmallow rice krispies chocoladereep

Na een overload van Nutella- en Oreorecepten op Fashionlab vond ik dat het tijd werd voor een gezond recept. Ha, goede grap hè? Dit recept is natuurlijk allesbehalve gezond, maar het is wel een fijne afwisseling tussen de Nutellataarten en Oreo cupcakes door, toch? Maak je klaar voor dit recept om van te watertanden, want we gaan een karamel marshmallow rice krispies chocoladereep maken.

Al watertandend maak ik dit artikel en wat zou ik graag een hap in mijn met karamel marshmallow rice krispies chocoladereepjes gevulde beeldscherm willen nemen. Helaas, de technologie is nog niet zo ver dat we een versgemaakte snack zo hup uit onze laptop tevoorschijn kunnen toveren. Gelukkig is dit recept niet moeilijk te maken, dus ga met je boodschappenlijstje naar de supermarkt, trek je schort aan en ga aan de slag.

Komt 'ie! Haal in huis: 110 gram ongezouten boter, 150 gram marshmallows, 90 gram rice krispies, een blikje van ongeveer 400 gram gecondenseerde melk, 110 gram bruine suiker, twee eetlepels stroop, een snufje zout en 200 gram melkchocolade.

Zo maak je de karamel marshmallow rice krispies chocoladerepen

Vet een bakblik in en bedek 'm met bakpapier. Snijd 25 gram boter in blokjes en laat dit samen met de marshmallows smelten in een steelpan met een dikke bodem op een matig vuur. Roer het mengsel door elkaar totdat alles gesmolten is en roer daarna de rice krispies erdoorheen. Verdeel dit mengsel netjes in je bakblik en duw het wat aan met een spatel. Zet het bakblik zo'n dertig minuten in de koelkast.

Doe ondertussen de rest van de boter in een pan samen met de bruine suiker, de gecondenseerde melk, de stroop en het zout en laat dit op een matig vuur smelten. Zet vervolgens het vuur wat hoger en laat het karamelmengsel koken totdat het een temperatuur van zo'n 112 tot 115 graad Celsius bereikt (dit kun je opmeten met een suikerthermometer). Als de karamel lichtbruin is en zacht aanvoelt (check dit door middel van een spatel), kun je de pan van het vuur halen en de onderkant in koud water dompelen zodat je de karamel van de kook afhaalt. Zet de pan 10 minuutjes opzij. Roer de afgekoelde karamel goed door en verdeel het over de rice krispies bodem. Dit kun je 2 tot 3 uur in de koelkast laten opstijven en afkoelen.

Smelt ten slotte de chocolade en verdeel dit over de afgekoelde karamelplak. Laat het even afkoelen en snijd de reep met een warm mes in vierkantjes. En klaar zijn je karamel marshmallow rice krispies chocoladerepen. Enjoy!

Beeld en bron: Littlesugarsnaps

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Ared | 106 views | 2 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Ared | 82 views | 0 likes
Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 25 views | 0 likes