Home / Lifestyle / Food /
Recept: cinnamon rolls met bosbessen cream cheese topping

Recept: cinnamon rolls met bosbessen cream cheese topping

Laurien - 01-08-2015
Recept: cinnamon rolls met bosbessen cream cheese topping

Deze cinnamon rolls in cupcake vormpjes zijn superleuk om te maken voor een feestje of om uit te delen aan vrienden of op je werk en ze zijn ook nog eens heel erg lekker. De bosbessen cream cheese topping maakt de mierzoete kaneelbroodjes helemaal af.

Mierzoet zijn ze en daarom oh zo yummy. Voor deze cinnamon rolls met cream cheese topping heb je de volgende ingrediënten nodig: twee cups bloem, een eetlepel kristalsuiker, twee theelepels gist, een snufje zout, een eetlepel boter, 1 1/4 cup volle melk, een ei en voor de vulling: 85 gram boter, 1/4 cup bruine suiker, 1 eetlepel gemalen amandelen, 2 theelepels kaneel en ten slotte voor het glazuur: een halve cup bosbessen, een eetlepel water, twee eetlepels roomkaas, 3/4 cup poedersuiker. Cups om je ingrediënten in af te meten vind je hier.

Zo maak je de cinnamon rolls

Doe de bloem, suiker, het gist en zout in een grote mengkom en smelt vervolgens de boter in een steelpannetje. Haal deze van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de melk toe. Klop het ei door het melkmengsel en giet dit over de droge ingrediënten in de grote mengkom. Mix alles door elkaar met deeghaken op een lage snelheid en kneed het daarna met je handen tot een zacht, niet te kleverig deeg. Dek de kom af met plastic folie en laat het een uurtje rijzen. Voor de vulling roer je alle ingrediënten tot een gladde massa.

Pak het deeg er weer bij en rol dit uit op je aanrechtblad waar wat bloem op ligt tot een plak van zo'n 30x30 centimeter. Verdeel de vulling die je eerder maakte over de plak deeg en rol deze strak op. Snijd hier nu acht gelijkmatige broodjes van. Plaats papieren muffinvormpjes in een bakvorm en doe in elke vorm een broodje. Dek dit af met plastic en laat het nog zo'n 30 tot 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.

Bak de kaneelbroodjes af in ongeveer 15 tot 20 minuten, tot ze goudbruin zijn en gaar. Maak het glazuur: doe de bosbessen en het water in een pan en bak al roerend tot de bosbessen barsten. Duw dit mengsel door en zeef en laat het afkoelen. Meng ondertussen de roomkaas met de poedersuiker tot een gladde massa en meng hier het afgekoelde bosbessensap doorheen. Besprenkel dit over de afgekoelde cinnamon rolls en smullen maar!



Bron: Thehousethatlarsbuilt

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Ared | 105 views | 2 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Ared | 79 views | 0 likes
Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 24 views | 0 likes