Home / Lifestyle / Food /
Maak indruk met deze regenboog cheesecake!

Maak indruk met deze regenboog cheesecake!

Mariska - 26-07-2015
Maak indruk met deze regenboog cheesecake!

Hoe pretty is deze cheesecake met regenboogkleuren? We onthullen in dit artikel het recept, dus mocht je indruk willen maken op je vrienden of familie? Dan is dit zeker een cake to impress!

Ben je binnenkort jarig of heb je zin om weer eens een taart te bakken? Probeer dan eens dit regenboog cheesecake recept. Het ziet er zeer ingewikkeld uit, maar dat valt best mee! Mocht je bij nader inzien nog verdere instructies nodig hebben, dan kan je altijd de video hieronder bekijken waarin alles precies wordt voorgedaan. Kan niet misgaan!

Ingrediënten

Taartbodem: 300 gr biscuitjes (fijngemalen), 2 el suiker, 1/2 tl kaneelpoeder, snufje zout, 6 el ongezouten boter. Vulling: 9-10 pakjes MonChou (van 100 gr), 265 gr suiker, 2 tl vanille, snufje zout, 240 gr zure room, 240 ml slagroom, 4 grote eieren, 4 soorten kleurstoffen (blauw, geel, groen en rood)

How to

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Voorzie je springvorm van 23 cm (te koop bij bijvoorbeeld Blokker) aan de buitenkant van zilverfolie, zodat deze waterdicht wordt. 

2. Voeg de biscuitjes, twee eetlepels suiker, kaneel en zout samen in een kom. Roer vervolgens de boter hierdoorheen met je (schone!) vingers, zodat de korrels fijngedrukt worden.

3. Voeg dit geheel toe aan de springvorm en druk dit goed aan. Gebruik hiervoor een maatbeker, zodat je goed in de rondingen komt.

4. Bak de taartbodem tien minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen. Verwarm daarna de oven voor op 160°C.

5. Om de taartvulling te maken snijd je de MonChou in kleine stukjes en voeg je dit toe aan een grote kom. Roer het door totdat er een romige substantie ontstaat. Voeg vervolgens 265 gram suiker toe en roer dit weer goed door. Voeg nu de vanille, zout, zure room en slagroom toe en mix dit goed door elkaar. Voeg steeds een ei toe, terwijl je blijft kloppen.

6. Verdeel de vulling in zessen en voeg dit toe aan verschillende kommetjes. Voeg vervolgens de kleurstoffen toe aan de bakjes (rood = 25 druppels rood, oranje = 18 druppels geel en 6 druppels rood, groen = 18 druppels groen, blauw = 18 druppels blauw, paars = 18 druppels rood en 12 druppels blauw). Roer de kleuren goed door de vulling.

7. Voeg nu de bakjes met de vulling toe aan de korst. Begin met de rode vulling, die je in het midden giet. Doe dit ook voor de overige kleuren: oranje, geel, groen, blauw en paars.

8. Plaats de cheesecake in een ovenschaal. Voorzie de ovenschaal vervolgens van een laag (2 1/2 cm) kokend water.

9. Bak de taart ongeveer 1 uur en 40-50 minuten. Wordt de taart bruin aan de bovenkant? Doe hier dan een laagje folie op voor de laatste paar minuten.

10. Zet de ovendeur op een kier en laat de taart nog een uur afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake niet scheurt.

11. Pak de taart in met folie (laat de springvorm nog zitten) en zet de taart vier uur in de koelkast.

12. Haal nu een mes langs de zijkant van de taart, haal de folie eraf, maak de springvorm los en haal deze er voorzichtig af. De onderkant van de taartvorm kan je laten zitten, dit is handig om de taart te snijden.

13. Snij tot slot de taart in stukken. Serveren maar!

Ga jij je bakkunsten showen door dit regenboog cheesecake recept te maken? Laat het ons weten in een reactie en misschien win je wel €25 shoptegoed voor je favoriete winkel.

Bron: Tablespoon en YouTube

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Ared | 109 views | 3 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Budget ideeën om vandaag te doen met Moederdag
12-05-2024 | Ared | 85 views | 1 like
Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 26 views | 0 likes