Home / Fashion / Nieuws /
Milieuvriendelijke jeans voor modeketen H&M

Milieuvriendelijke jeans voor modeketen H&M

Laurien - 16-09-2014
Milieuvriendelijke jeans voor modeketen H&M

Je steentje bijdragen aan een beter milieu begint bij jezelf en H&M! Hennes & Mauritz kiest namelijk voor duurzaam met de nieuwe Conscious Denim collectie die vanaf twee oktober in de winkels verkrijgbaar is.

Dat H&M zich inzet voor duurzaamheid wisten we al, het Zweedse label is eerder uitgeroepen tot duurzaamste modeketen in Nederland. Hennes & Mauritz blijft testen op duurzamere productieprocessen om het milieu te sparen en dat resulteerde in de Conscious Denim collectie die binnenkort in de winkels ligt.

De Conscious Denim collectie bestaat onder andere uit high waisted skinny jeans, skinny's met een lage taille, een boyfriend model en een tricot joggerjeans voor vrouwen en een 5-pocket jeans van ongewassen denim, denim jackets, een colbert van spijkerstof en een jeansblauwe wollen jas voor mannen. In de items vind je een etiket waarop handige tips staan om je jeans op een mileuvriendelijke manier te onderhouden.

Lasertechnieken

De stoffen die voor deze duurzame collectie zijn gebruikt, zijn eerst getest op verschillende wassingen om te kijken hoeveel water en energie ervoor gebruikt moest worden en wat daarvan de invloed is op het milieu. H&M ging daarbij uit van de criteria opgesteld door Jeanologia, een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in wassingen van stoffen, op een duurzame manier. Jeanologia bewerkt stoffen bijvoorbeeld met een laser, wat veel water en energie bespaart.


Campagnebeelden van de H&M Conscious Denim collectie.

Vanaf twee oktober is de H&M Conscious Denim lijn te koop in 1700 filialen en in de H&M webshop. Ben je nu al op zoek naar een mooie jeans? Bij H&M krijg je nu 50% korting op elke tweede jeans die je besteld.

Bron: H&M

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Ared | 59 views | 1 like
Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 15 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Hoe bereid je je goed voor op een meerdaags festiv...
06-05-2024 | Ared | 47 views | 3 likes