Van welke vruchten verwacht jij dat ze bomvol fruitsuikers zitten? Als je aan aardbeien of watermeloen dacht omdat deze zoet zijn, is dat het verkeerde antwoord. Deze bevatten juist relatief weinig suiker. Maar welke vruchten kunnen we dan beter laten staan en deze niet meer in onze salades stoppen?
Het is soms zo moeilijk om gezond te eten en om de goede keuzes te maken, maar wij helpen je daar heel graag bij. Ook voor ons gaat er met deze informatie een nieuwe wereld voor ons open. Bij sommige van deze vruchten dachten we namelijk dat ze juist heel gezond waren, terwijl dat toch niet zo blijkt te zijn. Natuurlijk is fruit erg gezond voor je omdat er veel bouwstoffen in zitten die je lichaam nodig heeft en moet je het vooral blijven eten. De key voor gezond eten is afwisseling. Je kan daarom onderstaande vruchten gewoon blijven eten, alleen dan met mate!
Vijgen. En dan vooral gedroogde vijgen zijn echte caloriebommetjes. Gedroogde vijgen bevatten maar liefst 54 gram suiker per 100 gram en verse vijgen 13 gram. Woeps.
Druiven. Eet je ’s avonds zo een bak druiven leeg? Dan werk je maar liefst 11 tot 13 gram suiker naar binnen per 100 gram druiven. De gedroogde variant ofwel rozijnen? Die bevatten 64 gram suiker, what?!
Mango’s. Deze had ik eigenlijk ook wel verwacht, een mango is zo heerlijk zoet dat het bijna niet gezond kan zijn. Maar een klein beetje in je salade kan natuurlijk geen kwaad. Een mango bevat 12,2 gram suiker per 100 gram, dus dat is best veel!
Granaatappels. Nog zo’n eentje waarvan ik verwacht had dat deze gezond zijn. Te lekker voor in een salade, alleen dan blijkbaar niet te veel want er zit 12 gram suiker per 100 gram in.
Via de website van Gezondergenieten.nl vind je een heel makkelijk schema, zodat je precies weet hoeveel fruitsuikers er in welke vrucht zit. Vooral even checken!
Bron: The Daily Meal, Gezondergenieten.nl
Beeld: Donna Hay
Liefs, Mariska