Home / Lifestyle / Food /
Zo maak je een yummie chocolade, Oreo lasagne

Zo maak je een yummie chocolade, Oreo lasagne

Renée - 20-02-2015
Zo maak je een yummie chocolade, Oreo lasagne

Hoe kun je het weekend nou beter inluiden dan met een overheerlijk toetje of zelfs tussendoortje. Wij gingen op zoek en vonden een geniale, oh zo lekkere chocolade lasagne. Huh, hoe dan?! Nou gewoon, je stapelt allerlei verschillende ingrediënten op elkaar et voilà, jouw toetje voor 't weekend is klaar. We kunnen verzekeren dat zelfs chocolade addcits na het eten van deze zoete lasagne even voorzien zijn. Check snel hoe je 'm maakt! 

Deze zoete variant van lasagne is niet alleen onze favoriet omdat hij bijna helemaal bestaat uit chocolade, maar ook omdat er yummie Oreo's in zitten. En zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt zijn we dol op deze kleine koekjes. Denk aan de chocolate chip cheesecake met Oreo bodem, de slutty brownies en chocolade pindakaas Oreo taart. We zijn niet de enige met een Oreo verslaving deze YouTuber draagt namelijk zelfs Oreo mascara... Nou ja, check snel hoe je deze chocolade lasagne kunt maken, enjoy! 

De ingrediënten

36 Oreo koekjes
6 eetlepels gesmolten boter
+/-230g roomkaas
1/4 kopje suiker
2 eetlepels koude melk
+/- 350g Cool Whip of slagroom
2 pakjes instant pudding
3 1/4 kopjes koude melk
1 kopje mini chocolate snippers/chips

There we go... 

1. Vet een glazen schaal van ongeveer 9x13cm in en zet hem even apart.

2. Verkruimel de Oreo's door ze in een zip lock zakje te stoppen en kapot te slaan. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe in het zakje en mix het goed. Haal het mengsel uit het zakje en giet het in de glazen schaal. Stamp het goed aan en zet het 5 minuten in de koelkast.

3. Pak een grote kom en klop de roomkaas luchtig. Voeg de twee eetlepels melk en suiker toe en mix het goed door. Voeg de helft van de Cool Whip of geklopte slagroom toe en verspreid het mengel over de Oreo's. Plaats de schaal wederom 5 minuten in de koelkast.

4. Pak een kom en combineer de instant pudding met de koude melk en roer het tot een dikke massa. Giet het vervolgens over de roomkaaslaag en plaats de schaal weer in de koelkast. Dit keer zo'n tien minuten zodat de pudding kan stollen.

5. Wanneer de pudding iets harder is kan de rest van de Cool Whip of geklopte slagroom erover heen, waarna je de chocolate snippers/chips erover heen strooit. Laat hem vervolgens drie tot vier uur in de koelkast staan. 

En dan nu, aanvallen!!

Beeld en bron: Iheartnaptime.com

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food