Laten we de maandag even wat verzachten door je te verblijden met dit overheerlijke recept voor een hemelse taart. Namelijk: een Chocolate Chip Cheesecake met een bodem van Oreo koekjes. My oh my, dat wordt smullen! Check snel wat je allemaal nodig hebt voor deze goddelijke lekkernij en hoe je deze cheesecake moet bereiden.
Het is maandag, dus mogen we even? We hebben een overheerlijke taart voor je gevonden: een Chocolate Chip Cheesecake met een bodem van Oreo koekjes. Ja, hiermee komen we de maandaag wel door! Check snel hoe je deze idoot lekkere taart maakt!
Voor een Chocolate Chip Cheesecake van 12 stukken heb je nodig: Bodem: 8 Oreo koekjes (of soortgelijke koekjes) 40 gram walnoten 45 gram gesmolten boter Cheesecake: 600 gram cream cheese (roomkaas), op kamertemperatuur 120 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur 150 gram fijne suiker 3 eieren 5 ml vanille extract 80 gram chocolate chips Chocolade saus: 80 gram chocolate chips 60 ml slagroom of crème fraiche
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm (22 cm diep) in en wikkel de buitenkant in met aluminumfolie. Let op! Zorg ervoor dat je bakvorm in een braadslede past, want hier wordt de taart in gebakken. Doe deOreo koekjes en walnoten in de blender en blend tot ze volledig zijn verkruimeld. Mix dit vervolgens met de gesmolten boter. Dit is je Oreo bodem, deze kun je voorzichtig aanbrengen op de bodem van je bakvorm.Doe dit in de koelkast voor vijf minuten terwijl je de cheesecake maakt. Doe de roomkaas, yoghurt en suiker in een kom en mix het op een lage stand met een mixer tot het mengel één is. Klop in een andere kom lichtjes de eieren op en voeg dit toe aan de cheesecake mix. Roer daarna het vanille extract er doorheen. Schep door deze mix de halve kop chocolate chips met een spatel. Haal de bodem uit de koelkast en giet de gehele cheesecakevulling er overheen. Vul een braadslede met een laagje heet water van ongeveer 2,5 cm hoog en leg je cheesecake hierin. Bak de cheesecake een uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart als 'ie klaar is tot twee uur afkoelen in de oven met de ovendeur een klein beetje open. Laat de taart daarna nog 4 uur afkoelen in de koelkast voor je 'em serveert. Vlak voor je de cheesecake gaat serveren kun je de chocoladesaus maken voor over de cheesecake. Deze kun je heel simpel maken door de chocolate chips en de slagroom in een kom te doen en deze voor een paar seconden in de magnetron te laten smelten. Als de chocolade gesmolten is, mix je het geheel door elkaar. Giet de chocoladesaus over de cheesecake voor je 'em serveert. Eet smakkelijk en happy Monday!
Bron en beeld: Roxanashomebaking.com
Liefs, Liora