Home / Lifestyle / Food /
Birthday pie: chocolade pindakaas Oreo taart

Birthday pie: chocolade pindakaas Oreo taart

Mariska - 17-08-2014
Birthday pie: chocolade pindakaas Oreo taart

Afgelopen vrijdag was ik jarig en op de Fashionlab redactie is het een heuse traditie om een taart te bakken voor alle collega’s. De lat ligt vrij hoog en het is daadwerkelijk de bedoeling dat je zelf een taart bakt, tenzij je een goede smoes hebt bedacht zodat je gewoon een HEMA taart kan meenemen.

Om aan alle verwachtingen te voldoen, brengt een zware last met zich mee, want de een is gek op pindakaas en de ander op Nutella. Ik heb heel wat websites afgezocht, maar bleef toch steeds terugkomen bij één bepaald taartrecept: chocolade, pindakaas en Oreo taart. Het is een taart die best veel tijd in beslag neemt, maar dan heb je ook wat. Mijn collega's waren laaiend enthousiast! Yummie! 

Ingrediënten

  • 225 gr digestive biscuitjes
  • 3 el suiker
  • 1/8 tl zout
  • 115 gr roomboter, ongezouten
  • 1 pakje Dr. Oetker Chocolade Kookpudding
  • 500 ml melk
  • 250 gr pindakaas
  • 82 gr poedersuiker
  • 500 ml slagroom
  • 8 Oreo koekjes


How to

Stap 1. Verkruimel de koekjes en voeg de kruimels, gesmolten roomboter, suiker en het zout samen in een kom en meng alles goed door elkaar. Doe het mengsel vervolgens in de bakvorm. Zet hem eerst 15 minuten in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Laat de oven eerst 15 minuten verwarmen voordat je de taartvorm erin doet. Bak de taartbodem vervolgens in 10 minuten gaar. Laat hem daarna afkoelen.

Stap 2. Maak de chocoladepudding klaar zoals staat aangegeven op de verpakking en zet de pan of kom apart. Voeg de pindakaas, 55 gram poedersuiker en drie eetlepels slagroom samen in een kom en mix dit een minuut op hoge snelheid met een staafmixer. Zet deze kom weg. Doe de rest van de slagroom en poedersuiker in een andere kom er meng dit ook goed door elkaar. Verkruimel daarna de heerlijke Oreo koekjes.

Stap 3. We gaan nu de taart in elkaar zetten. Smeer het pindakaasmengsel op de taartbodem. Strooi de helft van de Oreo’s op de pindakaas. Voeg vervolgens de chocoladepudding toe en daarna de slagroomlaag. Laat het een uur rusten. Strooi de rest van de koekjes tot slot over de taart heen en snij de taart maar aan!

Let's eat! 

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding v...
13-06-2024 | Vera | 36 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Food