Iedereen is tegenwoordig fan van red velvet cakes. Wij ook! Maar wist jij al dat naast deze lekkere taartjes je ook de pannenkoekvariant kunt maken? Deze pancakes zijn nog lekkerder dan normale pannenkoeken. Wij hebben hier een heerlijk recept voor je klaargezet zodat je deze red velvet pancakes ook gemakkelijk voor jezelf, je lover of je vriendinnen kunt maken. Kijk en smul je mee?
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
1. Meng de mascarpone met 55 gram crème fraîche, 25 gram suiker, vanille extract en de citroenrasp. Zorg ervoor dat dit een gladde mix wordt en laat het even rusten.
2. Voor het beslag van de pannenkoeken meng je het bakpoeder, baksoda, zout, 40 gram suiker en cacaopoeder met elkaar. Zorg ook dat dit een goede gladde mix wordt.
3. Pak daarna weer een andere kom en klop daar het ei met de karnemelk, de overgebleven crème fraîche, vanille extract en de rode kleurstof. Wanneer ook dit een glad beslag is geworden roer je het bloemmengsel er rustig doorheen. Voeg tenslotte ook nog de boter toe en blijf nog even doorroeren.
4. Bak daarna de pannenkoeken aan allebei de kanten. Doe dit ook met het overige beslag. Daarna hoef je nog maar een ding te doen: doe er wat mascarponeglazuur op en smullen maar!
Enjoy!
Beginbeeld: Shutterstock
Liefs, Vera