Heb je zin om dit weekend weer iets lekkers te maken, maar moet het recept niet te moeilijk zijn? Ga dan voor een lekkere red velvet cheesecake brownie. Hiermee kun je direct jouw twee favoriete recepten combineren. Lijkt het je lekker? Hieronder hebben we alle ingrediënten voor je klaarstaan én leggen we uit hoe je het maakt. Kijk je mee?
(12 brownies)
Voor het browniebeslag
x 125 gram roomboter
x175 gram suiker
x 100 gram bloem
x 2 eieren
x 25 gram cacaopoeder
x 2 tl rode kleurstof/bietensap
x 1 tl vanille extract
Voor cheesecake beslag
x 225 gram roomkaas
x 50 gram suiker
x 1 ei
x 1 tl vanille extract
1. Pak een grote kom en doe alle ingrediënten voor de red velvet brownie beslag in de kom en meng het goed.
2. Doe deze mix vervolgens in een ingevette bakvorm.
3. Daarna is het tijd om het cheesecake beslag te maken. Meng hiervoor ook alle ingrediënten goed.
4. Lepel daarna wat cheesecake beslag op de brownie mix en meng het zigzaggend door elkaar, zodat je een mooie zwirrel krijgt.
5. Bak daarna de brownie af op 175 graden in ongeveer 40 minuten.
6. Laat de red velvet brownie cheesecake daarna helemaal afkoelen en zet het nog een uurtje in de koelkast.
Enjoy!
Beeld: Instagram
Liefs, Vera