Ik ben dól op pizza. De gedachte aan een heerlijke pizza die net uit de oven komt maakt me al meteen gelukkig. Die tomatensaus, lekkere kaas of mozarella, fijne kruiden en extra toppings maken de pizza helemaal af. Je kan altijd een pizza kiezen die bij jou smaak past en gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten. Helaas weten we allemaal dat pizza niet altijd even gezond is... Over deze pizza hoef je je niet schuldig te voelen!
Wanneer ik een leuke variant op de standaard pizza zie, wil ik het meteen uitproberen. Laatst kwam ik deze courgette pizza's tegen, die er echt superlekker uitzien. Na de aubergine pizza's en tortizza's is het dan ook tijd voor wat nieuws. Het enige wat eigenlijk anders is dan bij de gewone pizza, is de bodem. Je kunt deze pizza's als tussendoortje eten of natuurlijk gewoon als avondeten. So yummy!
- 6 kleine courgettes
- 1 pot pizzasaus
- 1 teentje knoflook
- 1 pakje mozarella
- 1/3 kop parmezaanse kaas
- 1/2 kop pepperoni plakjes
- 1 theelepel olijfolie
- 1 theelepel oregano
- Peper en zout naar smaak
Warm de oven voor op ongeveer 200 graden. Vervolgens snij je alle courgettes in de lengte door de helft, dit wordt de bodem van je pizza. Dep het binnenste gedeelte van de courgette droog met een theedoek, het kan zijn dat ze nog wat vochtig zijn. Meng in een kommetje de geperste knoflook en olijfolie door elkaar en smeer dit vervolgens over de bovenkant van de courgettes uit. Het begin is er!
Pak daarna de pizzasaus erbij en besmeer elke courgette met ongeveer een eetlepel saus. Een beetje mozzarella en parmezaanse kaas over de pizza's heen en je basis is klaar. Voeg vervolgens toppings toe naar keuze, bijvoorbeeld plakjes pepperoni. Beetje peper en zout en in de oven ermee. Bak de pizza's ongeveer 15 minuten in de oven en klaar zijn je heerlijke pizza's. Om van te smullen!
Bron en beeld: Cooking Classy
Liefs, Anne