
Wij Nederlanders zijn gek op thee. 's Ochtends, 's middags en 's avonds, we drinken het de hele dag door. Ook op mijn bureautje staat altijd een gevuld kopje thee en het liefste een kopje groene Indonesian Sencha thee, hmm yummie. Toch smaakte het me niet altijd lekker, dan was het bitter en eigenlijk niet te 'zuipen'. Tot vandaag! Want we zijn er achter gekomen hoe het kan dat jouw kopje groene of witte thee soms bitter smaakt.
It's your lucky day! Na vandaag hoef je nooit meer te vrezen voor de eerste slok van je groene of witte thee. Het is namelijk altijd weer een verrassing hoe hij smaakt, en negen van de tien keer zit er altijd een kopje bij die je het liefste meteen door de gootsteen spoelt. De gedachte dat je misschien je theezakje te lang in de thee hebt laten hangen en dat hij daardoor een bittere smaak heeft gekregen is helemaal fout. Hoe lang je je zakje er ook in houdt, bitter wordt hij niet. Het ligt namelijk aan de temperatuur van je water. Huh? Jep, we laten water koken tot 100 graden Celsius en die temperatuur is perfect te gebruiken voor een kopje thee. Althans, voor een kopje zwarte thee. Voor groene en witte thee kun je het beste je water iets laten afkoelen om geen bittere smaak aan je thee te krijgen.
De juiste temperatuur
Voor een kopje groene thee moet de temperatuur van het water ongeveer tussen de 70 en 88 graden liggen, wacht na het koken van je water daarvoor 2 minuutjes. Voor witte thee moet de temperatuur ongeveer tussen de 80 en 95 graden zijn, hiervoor wacht je een minuut. Probeer het maar, je kopje thee zal geen bittere smaak hebben.
You're welcome!
Beginbeeld: Pinterest
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF