28 september 2014 11:00 door: Mariska

Coquilles recept voor fish foodies

Heb je al eens coquilles geproefd? Nee? Het is een échte aanrader, zowel in een restaurant als thuis (voor speciale gelegenheden). De Fashion Food van deze week staat daarom geheel in het teken van de coquille, ook wel Sint-Jacobsschelp genoemd.

Eerder heb ik je laten weten dat ik gek ben op gamba's en dat is niet de enige vissoort die op mijn fav' lijstje in mijn kookboek staat. Voeg er kreeft, langoustines, mosselen en coquilles aan toen en het lijstje is aardig compleet. Vooral voor coquilles kan je mij letterlijk wakker maken, ik vind ze verrukkelijk! Voor deze zeevrucht is ook geen poespas nodig om er smaak aan toe te voegen, hoe puurder, hoe lekkerder de coquille. 

Tip: Ben je net als ik ook zo gek op vis en heb je altijd al een sterrengerechtje willen proeven? Neem dan 3 of 4 oktober een kijkje op het Vis&Seizoen Festival in de markthallen van het Food Center in Amsterdam en laat je verrassen.

Ingrediënten

  • 75 gr boter, gesmolten
  • 6 coquilles, uit schelp en schoongemaakt
  • 4 el room
  • 4 el basilicumolie
  • 50 gr erwtasperge (garnering)

How to

Verwarm de gril. Droog de coquilles op een stukje keukenpapier en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Smeer de gril in met boter en leg de coquilles op de gril. Gril ze aan iedere kant anderhalve minuut. Voeg de room toe aan een klein schaaltje en verwarm deze 15 tot 20 seconden in de magnetron.

Verdeel de coquilles over twee borden, maak tot slot met de basilicumolie en room een rondje om de Saint Jacques. Je kan als garnering nog een klein beetje erwtasperge of een ander kruid toevoegen. Bon appetit!

Bron: Goodtoknow

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Zo zorg je ervoor dat je niet zo moe bent gedurende de dag
We hebben allemaal weleens van die dagen dat we ons overdag wat vermoeider voelen …»
GAAN! Er bestaat een workshop om te leren hoe je een miljona…
Ben jij altijd liever lui dan moe en heb jij geen zin om fulltime te werken, maar …»
De leukste tatoeages voor wijn lovers
Is jouw levensmotto: een dag geen wijn is een dag niet geleefd? En wil je heel toevallig …»
Met deze unicorn wc-papier wordt afvegen nog eens echt leuk!
Altijd al een unicorn willen voelen, zelfs als je op de wc zit? Dan heb je nu geluk. …»
Lekkerste toetje ooit: Wentelteefjes
Of je het nou als ontbijt, lunch of toetje eet: wentelteefjes zijn altijd een goed …»
Oudste vrouw ter wereld verklapt haar geheim: “Blijf voor …
Wil jij minimaal 100 jaar oud worden? Dan kun je natuurlijk het beste aan personen …»
Geen zin in Videoland abonnement? Hier kijk je Temptation Is…
Jahaaa, wat houden we toch van Temptation Island. Eerder dit jaar konden we al zien …»
De ergste soorten zoeners: dit zijn ze! 
Kijk jij ook weleens heel erg uit om met die ene leuke jongen te zoenen? Maar als …»
Redenen waarom je nu echt moet stoppen met nagelbijten
Misschien doe jij het zelf wel of ken je iemand in jouw omgeving dit dit doet: nagelbijten. …»
HEBBEN: een pyjama met het hoofd van jouw eigen huisdier ero…
Wil jij vandaag ook niets liever dan de hele dag in jouw bed liggen? Dat snappen …»
Zo kom je van jouw zuigzoen af
Soms loopt een zoenpartij net even iets anders dan je van tevoren verwacht had. …»
DIY: Je huis decoreren met koperspray
Soms is het gewoon heerlijk om je huis een nieuwe touch te geven. Koperen details …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top