
Yay! Het is weer lekker weer. En bij lekker weer hoort natuurlijk een lekkere luchtige taart, vind je ook niet? Natuurlijk zijn wij ook blij als we een lekkere chocoladetaart voor onze neus zien staan, begrijp ons niet verkeerd, maar met lekker weer ga je toch sneller voor een frisse taart die wat minder zwaar valt. Wat dacht je van een taart zoals de lemon meringue? Lekker fris, lekker luchtig en ook nog eens makkelijk te maken!
Nu vorige week de zomertijd weer is ingegaan is het natuurlijk ook weleens tijd voor een lekker zomers taartrecept. Zeker dit recept voor een lemon meringue taart is verrukkelijk en het is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Lees hieronder snel het recept en daarna? De keuken in!
Wat heb je nodig?
Bodem
- 250 gram bloem
- 40 ml water
- Zout
- 100 gram boter
Citroenvulling
- 3 citroenen
- 50 gram suiker
- 30 gram maïzena
- 200 ml water
- 2 eieren (alleen eigeel gebruiken)
- 30 gram boter
Topping
- 4 eiwitten
- 50 gram suiker
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 180 graden. Begin daarna als eerste om de bodem te maken.
- Meng een snufje zout door de bloem en kneed daar de boter doorheen. Voeg daarna het water toe en zorg dat er een deegbal ontstaat.
- Druk daarna het deeg met je handen plat en rol het deeg uit. Vet de bakvorm in met wat boter en verdeel het deeg vervolgens over de bakvorm. Prik wat gaatjes in het deeg en bak het voor 20 minuten af.
- Voor de vulling rasp en pers je de citroenen en mix dit met een garde met water. Voeg 5 el van dit water met citroen toe aan de maizena. Mix dit tot een papje.
- Breng de rest van het citroenwater aan de kook. Zet daarna het vuur uit en mix dit weer met het papje. Laat het daarna eventjes indikken.
- Mix daarna de boter, eigelen en suiker er doorheen en laat vervolgens de citroenvulling goed afkoelen.
- Mix voor de topping de eiwitten tot het een beetje stijf begint te geworden. Voeg vervolgens de suiker toe en klop het helemaal stijf.
- Verdeel daarna het citroenmengsel over de bodem van de taart en schep daarna de meringue erover. Maak mooie pieken in de taart met een lepel of spatel.
- Zet tenslotte de taart nog 30 minuten in de oven op 160 graden (dus verlaag de oven een beetje!
- En daarna? Goed laten afkoelen en eten maar!
Enjoy!
Beelden: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF