Home / Beauty / Nieuws /
MAC Cosmetics zoekt modellen via social media

MAC Cosmetics zoekt modellen via social media

Renée - 18-11-2014
MAC Cosmetics zoekt modellen via social media

Het cosmeticamerk MAC Cosmetics zoekt zes modellen voor een nieuwe campagne via social media als Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter. Dit betekent dat deelnemers vier keer zoveel kans hebben om op te vallen. Helaas kunnen wij Nederlandse fashionista's niet mee doen, maar een mooie actie is het wel.

MAC Cosmetics verrast ons regelmatig met toffe samenwerkingen zoals MAC X Prabal Gurung, Lorde, Nasty Gal en Marge Simpson. Maar nu komt het cosmeticamerk met totaal ander nieuws, ze zijn namelijk op zoek naar zes modellen voor hun nieuwe campagne. Hiervoor wordt er niet aan de bel getrokken bij bekende model agencies, maar wordt er gezocht via social media platformen als Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter. Wat? Jep, ook doodnormale mensen kunnen meedoen, behalve wij. Om mee te doen moet je namelijk uit Canada, Mexico, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Australië, Japan, Korea, Thailand, Maleisië of de VS komen. Bummer!

MACnificent ME

De actie heet MACnificent Me en deelnemers kunnen zich tot 12 december inschrijven via de website van het merk. Deelnemers moeten een persoonlijk verhaaltje van maximaal 140 karakters bedenken en deze vervolgens via sociale media delen. Vervolgens moeten er zoveel mogelijk 'likes' worden verzameld. Hoewel de hoeveelheid 'likes' niet doorslaggevend zal zijn, helpt het wel om extra op te vallen bij MAC. De winnaars zullen in het najaar van 2015 worden gefotografeerd door een bekende fotograaf. Wij hopen dat MAC binnenkort ook Nederland toevoegt aan het rijtje met landen. 

Het is niet de eerste keer dat MAC modellen zoekt via het internet, met de actie MAC Me Over in 2011 zocht het cosmeticamerk modellen via hun eigen website. Marc Jacobs en DKNY hebben wel al eerder modellen gestrikt via social media. 

Beeld: Pinterest

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes