
You either love it or hate it. De een eet vrijwel geen fruit terwijl de ander er niet mee kan stoppen. We stoppen fruit in onze yoghurt, eten het als tussendoortje, maken er overheerlijke sapjes van en stoppen het zelfs in frisse, zomerse salades. Maar wat is nou eigenlijk de aanbevolen hoeveelheid fruit op een dag? Hoeveel yummie vruchten mag je naar binnenwerken? Ja twee stuks, maar hoeveel aardbeien of appels zijn dat?
Zin in iets zoets, maar wil je toch gezond blijven? Dan grijpen we al snel naar een mango, ananas of overheerlijke frambozen. Wat we niet altijd beseffen is dat in fruit ook heel erg veel suikers zitten, vruchtensuikers of ook wel fructose en dus calorieën. Teveel van dit soort suiker is ook weer niet goed voor je.
Gelukkig zijn deze vruchtensuikers wel beter dan alle andere suikers, je krijgt er namelijk geen suiker-piek door die er normaal gesproken voor zorgt dat je nog meer suiker wilt en moe wordt. Ook zitten er mineralen en vitamines in die je lichaam helpen om goed te functioneren. Toch is het niet de bedoeling om je vol te vreten met yummie vruchten. De aanbevolen hoeveelheid fruit ligt op twee stuks per dag en met twee stuks wordt bedoeld 200 gram. Een groene appel is bijvoorbeeld 100 gram en bevat ongeveer vijftig calorieën.
Let je op je gewicht?
Dan is het verstandig om fruit te kiezen met weinig calorieën, denk aan kiwi's, aardbeien, abrikozen en de groene appel. Vruchten als bananen, mango's en ananassen bevatten meer calorieën, maar beschikken weer over andere voordelen. De keuze is aan jou!
Beginbeeld: Pinterest
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF