Home / Lifestyle / Nieuws /
Goed nieuws voor mensen die om hun eigen grappen lachen!

Goed nieuws voor mensen die om hun eigen grappen lachen!

Renée - 18-10-2015
Goed nieuws voor mensen die om hun eigen grappen lachen!

Sta je op het punt een goeie grap te maken maar kom je niet verder dan de eerste vijf woorden omdat je al op de grond ligt van het lachen? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die om zichzelf kunnen lachen, positiever in het leven staan. Als je daar niet vrolijk van wordt op de vroege zondagmorgen weten wij het ook niet meer... 

Uit onderzoek blijkt dat mensen die vaak om hun eigen grappen lachenpositiever in het leven staan dan mensen die dat niet kunnen. Aan het onderzoek deden 67 mensen mee. Aan hen werd gevraagd of ze om zichzelf kunnen lachen en of ze de humor van moeilijke situaties kunnen inzien. Daarnaast werden ook vrienden en collega's van de deelnemers gevraagd om ze te beoordelen. Tijdens deze beoordeling werden er foto's gemaakt zonder dat ze het door hadden. Vervolgens werden de deelnemers na het invullen van de vragenlijst gevraagd een reeks foto's met gezichten te bekijken. Je raadt het al, het waren foto's van de deelnemers zelf, maar dan uitgerekt en heel erg vervormd.

Wat bleek? De mensen die ingevuld hadden dat ze om zichzelf kunnen lachen, lachten inderdaad harder en krachtiger om de gekke foto's van zichzelf. Ook vertoonden ze geen nep gelach of negatieve emoties in tegenstelling tot andere deelnemers. Daarnaast gaven de vrienden en collega's ook aan dat deze mensen inderdaad vaak om zichzelf dubbel liggen van het lachen en positief kunnen blijven in moeilijke situaties. 

Haha! 

Beginbeeld: Pinterest

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Trends
Fashion / Trends
placeholder image
Sneakerness 2024 in Amsterdam
04-05-2024 | Vera | 126 views | 7 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Deze series en films komen in mei 2024 op Netflix
01-05-2024 | Vera | 97 views | 7 likes