Home / Lifestyle / Food /
Yummie food recept: Baked Blackberry & Blueberry Crumble

Yummie food recept: Baked Blackberry & Blueberry Crumble

Renée - 21-08-2014
Yummie food recept: Baked Blackberry & Blueberry Crumble

De onwijs lekkere crumble van blauwe bessen en bramen bezorgt ons behoorlijk veel cravings. Dus zoek niet langer naar die verjaardagstaart of het yummie toetje voor vanavond. Deze crumble is makkelijk te maken en zal iedereen versteld laten staan. It looks delicious! 

We zijn Green Kitchen Stories behoorlijk dankbaar voor het delen van deze lekkere Baked Blackberry & Blueberry Crumble. Woah!

Green Kitchen Stories is opgericht door David en Luise, een jong koppel met een prachtige dochter. De twee koken en eten al jaren gezond en vooral simpel vegetarisch voedsel, met natuurlijke ingrediënten, havermout, goede vetten, fruit en groenten. Ze maken gerechten die zo makkelijk en puur mogelijk zijn. Dit uit zich in heerlijke recepten, denk aan een 'frozen pink cheesecake' of 'herb & pistachio falafel'. En natuurlijk deze overheerlijke crumble met blauwe bessen en bramen. Bekijk snel hoe je deze in een handomdraai maakt Eetze!



Wat heb je nodig?

Voor de bessen vulling:

  • 2 kopjes/225 gram blauwe bessen
  • 2 kopjes/225 gram bramen
  • Een halve theelepel vanille
  • 2 theelepels lemon juice
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing

Voor de crumble topping:

  • 2,5/240 gram havermout (gluten vrij als je allergisch bent)
  • 5 eetlepels almandel meel of gemalen amandelen
  • Snufje zeezout
  • Halve theelepel vanille
  • 5 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 5 eetlepels (kamertemperatuur) kokosnootolie 

Let's try this out

Verwarm de oven voor op 175 graden. Spoel alle bessen goed af en leg ze in een ovenschaal, voeg de vanille, citroensap en ahornsiroop toe. Maak vervolgens de crumble in een andere kom. Mix de havermout, het amandelmeel, het zout en de vanille. Voeg de ahornsiroop en kokosnootolie toe en mix alles met je handen. Giet de crumble vulling gelijkmatig over de bessen en bak ze in de oven voor ongeveer 35 tot 40 minuten tot de vruchtensappen borrelen rond de randen en de crumble stevig en lichtbruin is. Yummm! De crumble blijft in de koelkast zo'n 3 tot 5 dagen goed.

You better start baking! 

In de onderstaande video wordt pas duidelijk hoe makkelijk het is om deze blackberry and blueberry crumble te maken. Leuk feitje, Luise is hoogzwanger terwijl ze deze crumble maakt. Nu weten we zeker dat ook wij deze crumble moeten kunnen maken. Yummie! 


Deze heerlijke crumble staat zeker op mijn food wishlist om eens te maken, what about you? 

Beeld en video: Greenkitchenstories.com

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 2 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Hoe bereid je je goed voor op een meerdaags festiv...
06-05-2024 | Ared | 35 views | 2 likes
Fashion / Trends
placeholder image
Sneakerness 2024 in Amsterdam
04-05-2024 | Vera | 151 views | 7 likes