Home / Lifestyle / Food /
Deel 2: 4X zelf gezonde fruitijsjes maken

Deel 2: 4X zelf gezonde fruitijsjes maken

Renée - 26-06-2015
Deel 2: 4X zelf gezonde fruitijsjes maken

We krijgen er geen genoeg van, zelfgemaakte ijsjes van vers fruit. YUM! Eerder deze week deelden we al drie overheerlijke smaken en vandaag voegen we daar nog vier smaakjes aan toe, al zijn ze niet allemaal gemaakt van vers fruit. Want jep, we blijven vrouwen, we hebben af en toe een dosis chocolade nodig! Check snel welke vier smaken je de komende dagen kunt oppeuzelen.

In de zomer werken we talloze ijsjes naar binnen, niet alleen omdat het verfrissend is, maar ook omdat dit nou eenmaal bij de zomer hoort. Helaas denkt onze lijn daar iets anders over en dus gingen we op zoek naar gezonde ijsjes van vers fruit, die we ook nog eens zelf konden maken. Oprah maakte onze dag helemaal goed, want deze haast onvindbare ijsjes hebben we gevonden. Vergeet niet om ook de eerste drie yummie smaakjes te checken, wie weet zit jouw favoriete smaak daar wel bij. 

STEP 1: THE BASICS

We hebben de overige 4 smaakjes voor je verzameld, al beginnen ze allemaal volgens hetzelfde principe.

1. Zorg er eerst voor dat je een ijsmalletje hebt, die zijn verkrijgbaar bij Blokker en Action, en stokjes. 2. De volgende ijsrecepten kunnen zo'n 6 tot 8 ijsmallen vullen, het ligt er aan de grootte van je mal. 3. Om je ijsjes perfect te laten bevriezen stop je de mengsels eerst 30 minuten in de vriezer waarna je ze er even uit haalt om de stokjes er in te prikken. Vervolgens gaan ze weer minimaal 6 uur de vriezer in. 4. Om ze zonder problemen uit de mal te krijgen laat je warm water langs de zijkant van de mal lopen. 5. SMIKKEL ZE! 

STEP 2: CHOOSE YOUR FLAVOUR

Vandaag delen we de andere vier overheerlijke homemade ijsjes met vers fruit. Check jouw favoriet en ga aan de slag! 

Honing-perzik-citroen pops

Breng een paar centimeter water in een middelgrote pan aan de kook. Snij vervolgens een X-vorm onderaan vier middelgrote rijpe perziken, dompel deze in het kokende water totdat de schillen beginnen weg te trekken (zo'n 1 tot 2 minuten). Leg de perziken op een zeef en spoel hier koud water overheen totdat ze zijn afgekoeld. Verwijder de schillen en snijdt ze in stukjes. Prak ze in een kom en voeg hier 1/4 kopje honing en een eetlepel citroensap aan toe en giet het mengsel in de mallen. 

Chocolade pudding pops

Meng in een middelgrote pan twee kopjes melk en twee eierdooiers samen. Roer vervolgens in een kleine kom 1/3 kop suiker, twee eetlepels maïzena en een snufje zout. Voeg dit mengsel toe aan het melkmengsel en breng dit al roerend aan de kook op matig vuur. Wanneer het aan de randen begint te borrelen roer je maximaal nog een minuut. Haal de pan van het vuur en roer er nog 2/3 kop fijngehakte pure chocolade (ongeveer 4 gram) door totdat het gesmolten is. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten afkoelen en giet het wederom in de mallen.  

Bosbessen-yoghurt pops

Pureer in de blender anderhalve kop verse of bevroren bosbessen, 1/4 kop suiker en een half kopje vanille yoghurt tot een gladde massa. Giet de helft van het mengsel gelijkmatig in de mallen en voeg daarna 1 kopje vanille yoghurt ook gelijkmatig toe in de mallen. Voeg daarna het resterende bosbessenmengsel toe. Et voilà! 

Papaya-honing-limoen pops

Pureer vier kopjes in blokjes gesneden papaya in de keukenmachine tot een gladde massa. Giet dit in een grotere kom en voet 3/4 kop water toe, 3 eetlepels suiker, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel limoensap en een snufje zout. Yummie! 

En welke van de zeven smaken is jouw favoriet? 

Beeld en bron: Oprah.com

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty
placeholder image
Krijg een mooie gloed met deze budget spray tan
08-05-2024 | Ared | 11 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Hoe bereid je je goed voor op een meerdaags festiv...
06-05-2024 | Ared | 43 views | 2 likes
Fashion / Trends
placeholder image
Sneakerness 2024 in Amsterdam
04-05-2024 | Vera | 160 views | 7 likes